Tatai József ötször volt eredményes a Nyírgyulaj ellen

„Elgázolta” ellenfelét a Balaton Bútor FC Veszprém pénteken a futsal NB I-ben. A bakonyiak kiválóan játszottak és parádés gólokkal szórakoztatták a közönséget.

Horváth Gábor

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Veszprém–Nyírgyulaj 7-2 (3-1)

Veszprém, 600 néző. V.: Hartung, Ibriksz, Wittner. Balaton Bútor FC Veszprém: Spandler – Tatai, Dorogi, Boromisza, Rutai. Csere: Koncsol, Klcsó, Pál, Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek, Kiss. Edző: Fehér Zsolt. Nyírgyulaj: Opre – Szöcs, Matheus, Csoma, Lapa. Csere: Petró, Szabó, Karnyák, Tifán, Tóth E., Domokos, Tamás. Edző: Lovas Norbert.

A két csapat augusztusi mérkőzésén a Nyírgyulaj 7-5 arányban győzött, így volt miért visszavágnia a Veszprémnek, amelynél több játékos is visszatérhetett, a brazil légiós, Serginho viszont sérülés miatt nem léphetett pályára.

Óvatosan kezdtek a felek, aztán a házigazda egyre aktívabbá vált. Olyannyira, hogy a 6. percben meg is szerezte a vezetést, Pál-Tatai összjáték után utóbbi gyalogolt be a hatoson belülre és lőtte el Opre mellett a labdát, 1-0. Bencsik növelhette volna rögtön az előnyt, továbbra is a Veszprém irányított, a Nyírgyulaj tanácstalannak tűnt. A 13. percben Pál szögletére Tatai érkezett remekül, és már 2-0 volt az állás.

A 16. percben Pál vezette keresztbe a labdát, majd 12 méterről a bal alsóba lőtt, 3-0.

A 17. percben szépített a Nyírgyulaj, Rutai szabálytalankodott a hatoson belül, a büntetőt Matheus értékesítette, 3-1.

A félidő hajrájában öt szabálytalanságnál járt a Veszprém, amely azonban taktikus játékkal nem hagyta, hogy 10 méteres büntetőhöz jusson a rivális.

A szünet után gyorsan nőtt a hazai előny, a 22. percben remek labdakihozatal után Rutai szép mozdulattal vágta a labdát a hosszúba, 4-1.

Rutai nem sokkal később a kapufát találta el. Szervezetten, kevés hibával játszott a házigazda. A vendégek azt látták jónak, hogy 5 a 4 elleni játékkal próbálkozzanak, de nem jött be a változtatás nekik.

A 25. percben Tatai kapott jó labdát a bal oldalon, kiszorított helyzetből kapura lőtt, Opre is kellett hozzá, hogy a játékszer a hálóban kössön ki, 5-1. A 27. percben viszont szépségdíjas találatot szerzett a csapatkapitány, Tatai leheletfinom mozdulattal pöckölte a labdát a rövidbe, 6-1.

A 37. percben a hazaiak 5 a 4 ellen játszották ki a Nyírgyulajt, az akciót Tatai fejezte be, 7-1. A 40. percben Rutai 10 méteres büntetőt hibázott, a másik oldalon Csoma szabadrúgásból szépíteni tudott, 7-2.

A Veszprém ezen a napon szemernyi esélyt sem adott a tompán, fáradtan mozgó Nyírgyulajnak.

Fehér Zsolt: – Ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Azt mondtam a játékosaimnak, hogy éljenek azzal a szeretettel, amelyet a szurkolóktól kapnak. Köszönjük a biztatást, örülök, hogy továbbra is tapadunk a felsőházi csapatokra.

Lovas Norbert: – Értelmezhetetlen volt ma a játékunk egyéni és csapatszinten egyaránt, tehetetlennek éreztem magam, akaratbeli problémák is akadtak. A Veszprém maximálisan kihasználta a hibáinkat, az eredmény ránk nézve hízelgő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!