Újabb derbi előtt a BKSE

2021.12.04. 15:00

A balatonfürediek a Ferencvárost látják ma vendégül

Ismét nagy meccsre készül a Balatonfüredi KSE, amely ebben az idényben eddig jól bírta ezeket a téthelyzeteket. A férfi kézilabda NB I. jelenlegi harmadik helyezettje ma a negyedik pozíciót elfoglaló Ferencvárost fogadja.

Horváth Gábor

Andó Arián jó teljesítményére ismét nagy szükségük lesz a Balaton-partiaknak

Fotó: PESTHY MARTON

Két vereség áll a balatonfürediek neve mellett a tabellán, a BKSE eddig csak a Telekom Veszprém és a Pick Szeged ellen maradt alul, a Tisza-partiak múlt szombaton 41-32 arányban múlták felül György László tanítványait. 

– Egyedül a lőtt gólok számával lehettem elégedett, mással nem – tekintett vissza a fürediek szakvezetője lapunk kérésére a szegedi találkozóra. György László hozzátette, sokkal agresszívebben kellett volna kézilabdázniuk, hiszen eddigi sikereiket is nagyban ennek köszönhették. 
A Szegedet ugyan nem sikerült meglepni, de a BKSE büszke lehet őszére, hiszen sorban nyerte a derbiket, és a kötelezőket is hozta a társaság. A Balaton-partiak az utóbbi hetekben két vállra fektették a Tatabányát, a Gyöngyöst és a Csurgót, előtte jobbnak bizonyultak a NEKA-nál, a Kecskemétnél, a Dabasnál, a Fejér-B. Á. L. Veszprémnél, a Budakalásszal pedig ikszeltek. 

A következő bajnoki az előbbi sorba illeszkedik, hiszen a Tatabánya, a Gyöngyös és a Csurgó elleni csata után a Ferencvárossal szembeni ütközet is igazi, négypontos rangadónak számít. 

– Jó eredményei vannak a Ferencvárosnak, amely nem véletlenül tartozik az élmezőnyhöz. Azt gondolom, mind- két csapat számára rangadónak számít a találkozó, amelyen stabil védekezésre és magabiztos kapusteljesítményre lesz szükségünk. Ellenfelünk támadójátéka Nagy Bencére, illetve Nagy Bence és a beállós kapcsolatára épül, de a többi poszton is remek képességű játékosok alkotják a fővárosiakat. Nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy jó eredményt érjünk el – figyelmeztetett György László, aki egyelőre nem számíthat Varga Mártonra, Bősz Dániel és Dejan Malinovic viszont elképzelhető, hogy ismét pályára tud lépni. 

Az FTC az előző hétvégén két vállra fektette hazai pályán a Csurgót, legutóbbi idegenbeni mérkőzésén viszont alulmaradt, a Tatabánya jobbnak bizonyult nála. 

A Balatonfüredi KSE–Ferencváros bajnoki szombaton 18 órakor kezdődik. A felek között három pont a különbség a tabellán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában