Labdarúgás

2021.12.22. 22:00

A bennmaradásért küzd tavasszal a Balatonfüredi FC

A labdarúgó NB III. Nyugati csoportjának 18., kieső helyén telel a Balatonfüredi FC. A csapat 20 fordulón 17 pontot gyűjtött, ám belátható távolságban van a bennmaradás.

Juhász-Léhi István

A piros-fehér mezes fürediek nehéz őszi szezonon vannak túl

Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Az őszi szezon fordulópontja számunkra a 10. forduló környékén volt, amikor a MOL Fehérvár második csapatával játszottunk – mondta a Naplónak Borgulya István, a BFC edzője. – Két meghatározó játékosunk akkor már hiányzott, és onnantól kezdve ez csak fokozódott, hiszen folyamatosan nem állt rendelkezésünkre a kezdőcsapatból öt-hat ember. A végére már az is kérdéses volt, hogy miként tudjuk befejezni a szezont, hiszen éppen csak megvolt a kezdőcsapatunk. 

A fürediek három hazai mérkőzése is a kórházban ért véget, ugyanis komoly sérüléseket szenvedtek labdarúgók. Az edző szerint talán még ekkora sérüléshullám mellett is a „vonal felett” lehetnének, ha… 

– Voltak olyan mérkőzéseink, melyekben bőven benne volt a pontszerzés, ám ez végül nem jött össze. Ugyanakkor volt 7-8 olyan forduló, amikor a sors állította össze a kezdő tizenegyet, és találkoztunk olyan ellenféllel, amikor látszott: ha komplett csapattal állunk ki, nyerhettünk volna – jegyezte meg Borgulya István. Az edző úgy érzi, hogy a felkészülésük jól sikerült az őszre, de a keret szűk. 

– A keret egy kicsit kettészakadt: voltak meghatározó játékosaink, illetve olyanok, akiknek fejlődniük kell. A Füred alapkerete 14 játékosból áll, ha közülük megsérül valaki, akkor bizalommal tudunk a fiatalokhoz nyúlni. Viszont nem „csupán” néhány meccses kihagyással kellett számolnunk, hanem hónapokkal – mutatott rá a tréner. 

Borgulya István úgy látja, a Nyugati csoport a legerősebb ebben az osztályban. – Az élboly három csapatán kívül a többiek hasonló kaliberűek. Azaz egy meccsen belül az adott forma, egy-egy hiba, apró momentumok dönthetnek. Nem szakadtak le nagyon egymástól a csapatok, mi is „lőtávolon belül” vagyunk annak ellenére is, hogy majdnem két hónapig ajándékba adtuk a pontokat ellenfeleinknek – fogalmazott a tréner, aki szerint a „feltámadásuk” egyik fontos elemének annak kell lennie, hogy a sérültjeik felépüljenek. Nem lesz könnyű, hiszen Burucz Barna és Bene Zsombor valószínűleg nyárig kiesett a játékból. 

Az edző bízik abban, hogy a többiek januárban edzésre jelentkeznek, viszont 6-7 meghatározó labdarúgóra szükségük lesz ahhoz, hogy harcban legyenek a bennmaradásért. A BFC felkészülése január 4-én kezdődik – február 13-án már bajnokit játszanak a csapatok –, és a tervek szerint öt héten át napi edzéssel készülnek a pontvadászat folytatására a piros-fehérek. A fürediek szerdán és szombaton szeretnének majd felkészülési meccseket játszani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!