Elismerés

2021.12.03. 09:01

A Magyar Vitorlás Szövetség ismét megválasztotta az év legjobbjait

A Magyar Vitorlás Szövetség ismét megválasztotta az év legjobbjait.

B. Virág Rita

A férfiaknál az olimpiai ezüstérmes Berecz Zsombor kapta meg az elismerést

Fotó: MTI/Cserta Gabor

A nőknél sorozatban kilencedszer végzett az élen a kétszeres olimpikon, utánpótlásban világbajnoki címet is szerző Érdi Mária. A női laser radial hajóosztályban versenyző sportoló kiemelte, a 2021-es év rendhagyó és különleges volt számára. 

– Medemblikben volt egy világkupa, ami elég jól sikerült. Ezüstérmet szereztem ott. Ez volt az év egyik legjobb eseménye, a másik pedig természetesen az ötkarikás játékok volt. Rió után ismét ott lenni egy olimpián, az maga volt a csúcs. Természetesen foglalkoztat már 2024, de az még egy picit messze van. Ráadásul a kvalifikációs világbajnokságot is eltolták egy évvel. Eredetileg idén lett volna a kvótaszerző-vb, de erre, mint kiderült még egy évet várni kell – összegzett Érdi Mária. 

A férfiaknál az olimpiai ezüstérmes Berecz Zsombor kapta meg az elismerést, egyáltalán nem véletlenül. A Proce­lero Sportegyesület kiválósága 2021-ben Portugáliában, Finn hajóosztályban az Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett, a világbajnokságon pedig éppen lecsúszva a dobogóról, a negyedik helyezést érte el. A Tokióban megrendezett olimpián Finn hajóosztályban olimpiai ezüstérmet érdemelt ki, az éremfutamban látványos győzelmet aratott. A csopaki sportember a magyar vitorlássport eddigi legjobb olimpiai eredményét szerezte meg. 

Idén lehetett először szavazni a fiatalokra, az Év Ifjúsági Vitorlázója lány kategóriában Fehér Boróka, fiú kategóriában pedig a Tóth Attila – Borda Levente páros kapta a legtöbb szavazatot. 

Előbbi a Balatoni Yacht Club színeiben versenyezve magyar bajnoki címet szerzett, és optimist hajóosztályban, a világbajnokságon a lányok között tizedikként végzett. 

A Tóth Attila – Borda Levente kettős pedig a Spartacus Vitorlás Egyletet képviselte, remek sikereket értek el elsőévesként a 29er hajóosztályban. Többek között kivívták a részvételt a decemberi omani ifjúsági világbajnokságra is, de Európa Kupa fordulót nyertek Csopakon, magyar bajnokok lettek, és vezetik a magyar ranglistát is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!