Országos bajnokság meglepetésekkel

2021.12.19. 11:00

Nagy csatákat vívtak a párbajtőrözők

Az ünnepek előtti utolsó hétvégén országos bajnokságon léptek pástra hazánk legjobb vívói. A hagyományoknak megfelelően a párbajtőrözők mezőnye volt a legnépesebb.

Horváth Gábor

Nagy Dávid (balra) és Koch Máté vívta a finálét a férfiaknál

Forrás: Illyés Tibor/MTI

Több mint 170 versenyző (köztük rengeteg klasszissal) alkotta a férfi párbajtőrözők mezőnyét az idei országos bajnokságon, amelynek selejtező napjára jutott meglepetés. Nem sikerült ugyanis a legjobb 32 közé jutnia a 2019-es világbajnoki aranyérmes, idei olimpiai második Siklósi Gergelynek. A BHSE tapolcai származású klasszisa klubtársával, Keszthelyi Zsomborral szemben maradt alul.

A másik Tapolcáról induló válogatott vívó, Rédli András jól szerepelt, de nem sikerült a nyolcba jutnia, a legjobb 16 között fejezte be a küzdelmet, amely Koch Máté sikerével végződött.

Érdekesség, hogy a dobogón csak Vasas-vívók foglaltak helyet: Koch mögött Nagy Dávid lett a második, Bányai Zsombor és Kulcsár Viktor pedig bronzérmet szerzett az ob-n.

Rédli András 12. lett, a Tapolca Vívóklub versenyzője, Kovács Dániel a 33. helyen zárt, Király Mátyás (Balaton Vívóklub) a 35. pozíciót szerezte meg. További megyei eredmények: 42. Szabó Ádám (Tapolca), ...58. Mayer Botond (Balaton).

A mezőny legidősebb indulója, a Veszprémi Egyetemi Sport Clubot  (VESC) képviselő, 68 éves Imreh László - Siklósi Gergelyt is legyőzve - továbbjutott csoportjából, és végül 92. lett.

Klubtársa, Szalay Károly az 59. helyen zárt.

A hölgyek párbajtőr egyéni viadalán Muhari Eszter (BHSE) diadalmaskodott, megelőzve Nagy Kingát (DVE). Remekül szerepelt a Balaton Vívóklub versenyzője, Pátri Maja, aki a tizedik helyen végzett a 125 fős mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!