Kézilabda-diákolimpia

2022.01.30. 18:10

A Noszlopy az országos bajnok!

A két Veszprém megyei induló jutott be a fináléba a Balatonfüreden rendezett kézilabda-diákolimpia országos döntőjében. A Noszlopy iskola csapata legyőzte a Lóczyt és országos bajnok lett.

Horváth Gábor

A veszprémi Noszlopy iskola csapata remekül menetelt végig az országos döntőn

Forrás: Penovác Károly/Napló

Ahogyan arról beszámoltunk, a tóparti város adott otthont az V-VI. korcsoportos kézilabda-diákolimpia országos döntőjének a fiúknál és a lányoknál egyaránt. Nyolc-nyolc együttes érkezett Füredre, a résztvevők csoportokban, körmérkőzéses rendszerben kezdték a küzdelmeket a Balaton Szabadidő Központban és az Eötvös iskola csarnokában.

A fiúknál a két Veszprém megyei csapat, a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium kiválóan kezdett.

Az A csoportban helyet kapó Noszlopy 24-21 arányban nyert a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium ellen, majd 37-24-re verte a Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium alakulatát. A balatonboglári Mathiász János Technikum és Gimnázium sem tudta megállítani a menetelést, a somogyiak 40 gólt kaptak a veszprémiektől (40-29).

A B csoportban szereplő Lóczy szintén hibátlanul zárta az első kört. A házigazda egy góllal győzte le (23-22) a tatabányai Bánki-Péch Szakgimnáziumot, majd jobbnak bizonyult a hajdúböszörményi Bocskai gimnázium (29-20), illetve a csurgói Csokonai református gimnázium együttesénél (22-18).

A Noszlopy és a Lóczy így elődöntőben léphetett pályára, a fináléért a másik csoport második helyezettjével kellett megküzdeniük a csoportelsőknek.

A Veszprém megyei csapatok tovább folytatták a menetelést. Előbb a Noszlopy vívta ki a fináléba jutást, miután magabiztosan, 36-29-re verte a Bánki-Péch Szakgimnáziumot. A lóczysok a gyöngyösiek ellen játszottak, és 26-23-as sikert arattak.

A fináléban tehát megyei derbit tartottak, a vasárnapi összecsapáson a Noszlopy 31-23 arányban jobbnak bizonyult a Lóczynál a Balaton Szabadidő Központban.

A lányoknál a Noszlopy iskola csapata harmadik lett az A csoportban, a veszprémiek két vereséggel kezdtek, a harmadik meccsüket megnyerték. Ez azt jelentette, hogy az 5-8. helyért zajló rájátszásban léphettek pályára a folytatásban, és végül, két vereség után nyolcadikként zártak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!