A címvédőt ejtették ki a balatonfürediek

2022.01.14. 20:40

Fináléba jutott a Szent Benedek

A fantasztikus produkciót nyújtó Milena Koprivica vezérletével idegenben is legyőzte a Nyíregyházát a Szent Benedek Balatonfüred és ezzel bejutott az MVM női röplabda Magyar Kupa fináléjába.

B. Virág Rita

Fotó: PESTHY MARTON

Nyíregyháza–Szent Benedek 2-3 (-28, 22, 19, -11, -12)


Nyíregyháza, 300 néző. V.: Horváth, Bátkai-Katona. Fatum Nyíregyháza: Milanova 4, Bodovics 5, Radosova 29, Bogár 5, Lászlop 10, Vaida 20.,  Tóth F. (liberó). Edző: Németh Csaba. Szent Benedek Röplabda Akadémia: Szerényi, Stijepic 17, Iosia 4, Savovic 9, Dimitric M., Vacsi 10, Koprivica 18, Lekic, Kiss 10, Jimerson 12. Edző: Dejan Desnica.


Óriási bravúrt hajtott végre az Extraligában szereplő Szent Benedek Balatonfüred alakulata, amely a címvédő Fatum Nyíregyházát sima 3-0-val küldte haza az MVM Magyar  Kupa elődöntőjében.


A visszavágót így bizakodva várhatta a balatoni alakulat.


Jól kezdtek a fürediek, többször is megléptek három ponttal (6-9, 9-12). Bodovics pontjaival zárkózott a Fatum, majd Lászlop sáncával már 15-15-re állt a találkozó. Savovic pontjait követően Radosová vette hátára a hazaiakat, majd Vaida támadása után már 20-17-re vezettek a hazaiak. Időt kértek a tópartiak, Vacsi érkezett a vendégekhez, majd két remek befejezést követően - Koprivica és Stijepic tett hozzá – 21-21-re alakult az állás. Sőt, az első szettlabdát is a fürediek23-24-nél ismét időt kért a házigazda. Elképesztő izgalmak következtek, felváltva estek a pontok, végül a Szent Benedek negyedik szettlabdáját kihasználva 30-28-ra nyert és 1-0-ra elhúzott.


A második felvonásban rendezte sorait a Nyíregyháza és magabiztos játékkal előbb 7-5-re, aztán 14-7-re is meglépett. Innen indult meg fölfelé a Füred, zsinórban öt pontot szerezve 18-14-re felzárkózott. Minden pontét óriási csata bontakozott ki. Sajnos 23-20 után a Fatum jutott először szettlabdához. Az elsőt sikerült hárítani, Radosova azonban a második lehetőséget kihasználta (25-22), 1-1.


Hatalmas csatát hozott a harmadik játékrész. Folyamatosan felváltva estek a pontok,  egyik fél sem tudott jelentős előnyt kiharcolni. Aztán Szent Benedek szép megmozdulásokkal 12-10-re meglépett. A Nyíregyháza zsinórban három pontot termelt és fordított, 13-12. Főleg Koprivica gyűjtögette szorgalmasan a pontokat. Sajnos azonban megtorpantak a vendégek és 19-16 után 22-16-os hátrányba kerültek. Radosova került a nyitóhelyre, aki remek szériát kifgova, többek között négy ászt ütve, teljes zavart okozott a balatoni térfélen. Ez pedig már megalapozta a Fatum szettgyőzelmét: 25-19-es siker után 2-1-re vezetett.


Többek között Koprivica remek megoldásaival 5-3-as, aztán 8-4-es előnyt épített a Szent Benedek. A Fatum azonnal időt kért. Szerencsére azonban nem tudta megakasztani a vendégeket a rövid szünet. Koprivica zseniális játékkal rukkolt elő, de Iosia keze sem remegett meg, így tovább nőtt a differencia (8-16). Újabb rövid megbeszélést tartottak a a hazaiak.


Sziporkázott a Szent Benedek, egyszerűen állva hagyta ellenfelét Koprivica vezérletével (11-22). A vendégek zsinórban szerezték pontjaikat és azonnal kihasználták szettlabdájukat (11-25), 2-2. Ezzel pedig az is eldőlt, az ötödik játszma végeredményétől függetlenül, hogy története legjobb eredményét elérve a Szent Benedek RA gárdája bejutott az MVM Magyar Kupa döntőjébe.


Az ötödik etapban 4-2-re vezetett a Balatonfüred, de a Nyíregyháza felzárkózott (7-8). Ezután felváltva vezettek a csapatok: 9-8 után 11-12. Majd az ötödik játékban lehetőséget kapó Jimerson nagyszerű befejezéseivel 12-15-re megnyerte a játszmát és ezzel a mérkőzést is a Szent Benedek. Döntőben a fürediek! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában