Még a Fradit is legyőzték

2022.01.24. 07:00

Tornagyőztesként tért haza a VFC USE U13-as alakulata

A VII. Novák Dezső Emléktornát veretlenül nyerte meg Bényi Kálmán alakulata.

BVR

A VFC USE U13-as alakulata rangos tornán diadalmaskodott

Forrás: VFC USE

Rangos mezőny gyűlt össze a hagyományos tapolcai U13-as labdarúgó-teremtornán. Az olimpiák történetének legeredményesebb magyar labdarúgója, a kétszeres olimpiai bajnok Novák Dezső emlékére meghirdetett eseményen hat csapat mérte össze tudását. A házigazda TIAC VSE mellett a Veszprémi Foci Centrum Utánpótlás Sportegyesület (VFC USE), a Ferencváros, a Dunaújváros PASE, az Illés Akadémia, valamint a Credobus Tehetségközpont Mosonmagyaróvár legjobbjai mérkőztek meg a minél előkelőbb helyezésekért. 

A torna első szakaszában körmérkőzést vívtak a csapatok 1x12 percben. Az itt kialakult sorrend után a TIAC VSE és a Dunaújváros az 5-6. helyért, a Ferencváros és az Illés Akadémia a 3-4. helyért, míg a VFC USE és a Credobus az aranyéremért csatázhatott. A helyosztókon már 1x25 perces volt a játékidő. 

A VFC USE már a körmérkőzések alatt is kiválóan teljesített: a torna nyitányán a hazaiakat 2-1-re, majd a Dunaújvárost 2-0-ra múlta felül. Az Illés Akadémiával 2-2-re végzett, a Ferencvárost 5-3-ra verte, majd a Credobusszal 1-1-es döntetlent ért el. A fináléban pedig ismét a mosonmagyaróváriakkal nézett farkasszemet a veszprémi gárda, és végig kézben tarva a találkozót 4-3-ra diadalmaskodott. 

A tornagyőzelem mellé két különdíjat is bezsebeltek a fiatalok, a legjobb kapusnak járó elismerést Rapali Zsombor vehette át, míg a torna legjobb játékosának Kaszás Leventét választották meg. 

A házigazda TIAC VSE becsülettel küzdött, végül a hatodik helyen fejezte be a tornát. 

A győztes csapat tagjai: Rapali Zsombor, Kaszás Levente, Mayer Ádám, Sipos Alex, Lévai Ádám, Kovács Kelemen, Fódi Milán, Rugovics Máté, Börcsök Edvin, Finta Bulcsú, Magyar Botond. Az edző: Bényi Kálmán. 

A programot öregfiúk-gálamérkőzések zárták. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!