Idén újra megrendezik

2022.01.07. 20:34

Vasárnap kezdődik a Téli Kupa sorozata

Vasárnap elrajtol a Téli Kupa nagypályás labdarúgó felkészülési sorozat, amelyet három csoportban és öt városban rendeznek meg. A január 1-jei tragédia után egyelőre nem lép pályára a Sümeg VSE labdarúgócsapata.

Horváth Gábor

A kék mezes FC Zirc első ellenfele a BKSE-Peremarton lesz

Forrás: Penovác Károly/Napló

A négy fiatal életét követelő január 1-jei baleset, amelyben egy személyautó és egy vonat ütközött össze Tapolca és Kisapáti között, az egész országot rettenetesen megrázta, a tragédia ráadásul sokakat közvetlenül is érintett a környéken. Nekik még nehezebb feldolgozni a borzalmas eseményt. 
A sümegi és csabrendeki áldozatok közül az egyik fia­talember a Sümeg VSE felnőttcsapatában futballozott. Az SVSE idén először vasárnap lépett volna pályára, érthető okokból a Balatonederics elleni felkészülési mérkőzést későbbre halasztották. 
Beszámoltunk róla, a Téli Kupa nagypályás labdarúgó felkészülési tornát idén három csoportban és öt településen (Ajka, Tapolca, Pápa, Veszprém, Pétfürdő) rendezik meg. 
Az első játéknap programja a következő. 
Az ajkai csoportban a résztvevők Ajkán és Tapolcán is játszanak. Az együttesek: Ajka Kristály, Balatonederics SC, Csabrendek FC, Herendi PSK, Magyarpolány SE, Sümeg VSE. 
Az első forduló programja, január 8. 10.00: Ajka Kristály–Herend, 12.00: Csabrendek–Magyarpolány. A Balatonederics–Sümeg VSE (Tapolcán) mérkőzést február 13-ára halasztották. 
A pápai csoportban (a pápai és a veszprémi műfüves pályán) az Adorjánháza, a BKSE, a Pápai ELC A, a Pápai ELC B, a Somló SC és a Szilágyi DSE lép pályára hétvégente. 
Az első játéknap, január 8. 10.00: PELC A–Somló SC, 12.00: Adorjánháza–BKSE, 12.30: PELC B–Szilágyi DSE (Veszprémben). 
Pétfürdőn a BKSE-Peremarton, a Csetény SE, az FC Zirc, az Ősi, a Péti MTE és az Öskü játszik felkészülési találkozókat. 
Az első forduló programja, január 8. 10.00: BKSE-Peremarton–FC Zirc, 12.00: Csetény–Ősi. A Péti MTE–Öskü FC-mérkőzés elmarad. 
A résztvevők hétvégi játéknapokkal mindösszesen öt fordulót játszanak, a sorozat február 5-ig tart. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!