Jó előjelek

2022.02.25. 20:09

Idegenben szerepel a Balatonfüredi KSE

A Dabas KC VSE otthonába hivatalos szombaton (18.00) a Balatonfüredi KSE a férfi kézilabda NB I-ben. A papírforma vendégsikert ígér, azonban több dolog is óvatosságra intheti a BKSE-t.

Horváth Gábor

A tabellán elfoglalt helyezések alapján a balatonfürediek az esélyesei a Dabas elleni bajnokinak. A BKSE a harmadik pozíciót foglalja el, 10 sikerrel, egy döntetlennel és négy vereséggel, míg a házigazda csak a tizenegyedik, három-három sikerrel és döntetlennel, valamint kilenc vereséggel.

Igen ám, azonban a Dabas KC VSE veszélyes rivális tud lenni, a Fürednek elég csak a tavaly szeptemberi bajnokira visszagondolnia: a vendégek alaposan megszorongatták a Balaton Szabadidő Központban a házigazdát, amely végül komolyan megizzadva nyert 24-21-re.

A dabasiak az előző három meccsükön alulmaradtak: a szegedi és a budakalászi vereséget nyilván kalkulálták, de az Eger elleni hazai rangadó elvesztése (22-23) fájó lehetett. A csapat ugyanakkor több figyelemre méltó eredményt is fel tud mutatni, tavaly decemberben például nyert Gyöngyösön, nem sokkal korábban pedig hét góllal győzte le otthon a Fejér-B. Á. L. Veszprémet.

A Balatonfüredi KSE jó formában van: György László legénysége magabiztos sikert aratott előző két bajnokiján, otthon a Budakalásznál, idegenben a „kis” Veszprémnél bizonyult jobbnak.

A számok tehát a vendégekkel vannak, ám a papírformát érvényesíteni is kell a pontokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!