Döntőbe jutottak

2022.02.22. 19:53

Szép eredményeket értek el versenyzőink

Négy korcsoport legjobbjai versenyeztek és harcoltak az országos döntőbe jutásért a B kategóriás torna-diákolimpia elődöntőjében a Vetési gimnáziumban.

B. Virág Rita

Papréti Emese, az esemény egyik főszervezője elmondta, nagy öröm, hogy mindegyik kategóriában esélyesként indultak a Veszprém megyei csapatok, amelyek végül szép eredményeknek örülhettek. Kiemelte, annak dacára elégedettek lehetnek, hogy a járvány miatt nagyon beszűkültek az edzési lehetőségeik, de az idő rövidsége ellenére a kisdiákok igyekeztek a lehető legalaposabban felkészülni. 

Az I. korcsoportban a nagykanizsai Hevesi Sándor Általános iskola, a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, valamint a veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola végzett az első három helyen, s ezzel kvalifikálta magát a március 19–20-án esedékes országos döntőbe. Ötödik lett a balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola, így nem jutott tovább. 

Egyéniben a legjobb megyei eredményt a boteves Lipp Emma érte el, aki holtversenyben bronzérmet érdemelt ki 18 ponttal. Csapattársa, Madár Julianna a hetedik helyen végzett (17,65), míg a füredi Flieg Johanna a nyolcadik lett 17.60 ponttal. A II. korcsoportban zalaegerszegi sikert könyvelhettünk el, a Liszt Ferenc Általános Iskola mögött 35 századdal lemaradva a Hriszto Botev iskola legjobbjai zártak. A harmadik helyen pedig a szombathelyi Bolyai zárt, így ez a három intézmény jutott tovább. 

Egyéni összetettben a zalaegerszegi Répási Dorina állhatott fel a dobogó tetejére (28,20), ezüstérmet érdemelt ki a veszprémi Kovács Júlia (28,15). Társai közül Jeremiás Hanna az ötödik (27,75), Vörös Orsolya a hatodik (27,45) lett. A III-IV. korcsoportban két megyei gárda is érmet nyert: elsőként végzett a Botev csapata 84,05 ponttal, megelőzte a jáki Nagy Márton Nyelvoktató és Nemzetiségi Általános Iskolát (82,75) és a pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi és Nyelvoktató Általános Iskolát (81,85). Sőt, a Csopaki Református Általános Iskola is a mezőnyben volt, 73 ponttal a kilencedik lett. 

Az egyéni versenyben a veszprémi Vörös Dorottya mindenkit maga mögé utasított (28,05). Társai közül Ézsiás Dóra a negyedik (27,55), Bartus Julianna és Sági Emma az ötödik (27,50) helyet szerezte meg. Horváth Dorina a kilencedik helyen zárt (27,35). 

Az országos döntőt Budapesten tartják, előreláthatóan március 19–20-án. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!