Futás

2022.02.10. 18:00

Szerelmes Füred: hatodik alkalommal

Hatodik alkalommal rendezik meg a Szerelmes Füred futóversenyt a városban. A rendkívül népszerű esemény keretében több korosztály, több kategóriában méreti meg magát vasárnap a Balaton partján.

Horváth Gábor

A füredi esemény minden évben nagyon népszerű a párok körében (is) Fotó: Pesthy Márton/Napló

Rekordszámú indulót várnak a szervezők az idei Szerelmes Füredre, amely egy Valentin/Bálint naphoz kötődő sportesemény. Az alapötlet több, mint hat évvel ezelőtt az volt, hogy a szerelmespárok váltóban fussanak 7+7 kilométert. A kezdeményezés alaposan kinőtte magát: a váltó mellett a szerelmesek ma már közösen is futhatnak, a rendezők meghirdettek egy 50 kilométeres versenyt, gyermekfutamot, illetve az idősebb korosztály is kapott egy számot.

 

 

A Balatonfüredi Atlétikai Club, a Balatoni Helyi Értékek Egyesület, valamint a KAHU Egyesület rendezvényének programja vasárnap reggel nyolc órakor kezdődik az Ultra Grande Amore elnevezésű 50 kilométeres verseny rajtjával. Délelőtt 9.50-kor indul a Kortalan Szerelem elnevezésű 3,5 kilométeres séta 60 év felettieknek, majd 10.10-től a gyermekeké a terep a Szerelmünk Gyümölcse elnevezésű, 600 méter hosszú futamban. Fél 11-kor indul a Szerelmes Füred félmaraton, illetve a Szerelemről szó sem volt szingli viadal (7 km). Fél 12-kor pedig az úgynevezett fő számok következnek, ekkor rajtolnak az Együtt futunk elnevezésű verseny (7 km) és a Szerelmes Füred Classic páros váltó (7+7 km) résztvevői. Az eredményhirdetést 14 órakor tartják.

 

 

A versenyközpont megszokott módon a Vitorlás téren lesz, az útvonal legnagyobb részét a Tagore sétányt és az Aranyhíd sétány alkotja. A megmérettetésre a helyszínen is lehet nevezni, legkésőbb az adott szám rajtja előtt 45 perccel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!