Tornagyőzelem Pápán

2022.02.01. 20:27

Vereséggel kezdtek, majd hibátlanul meneteltek a veszprémiek

Döcögős kezdés után magára talált a Veszprémi Foci Centrum USE U10-es alakulata és végül magabiztosan szerezte meg az aranyérmet a Pápai Egyesített Labdarúgó Club (PELC) téli teremtornáján.

B. Virág Rita

A VFC USE U10-es alakulata a Sárvárt fektette két vállra a döntőben

Forrás: VFC USE

Nyolc csapat vett részt az Astotec PELC U10-es tornáján. A VFC USE mellett a hazaiak két csapattal képviseltették magukat, de itt volt még a megyéből az FC Ajka alakulata is.

A nyolc gárdát két négyes csoportba sorolták, majd a körmérkőzéseket követően az azonos helyezettek csaptak össze a helyosztókon.

Eszerint a PELC II és a Gyirmót a hetedik helyért csatázott, végül utóbbi magabiztosan nyert. Az ötödik hely az FC Ajkának jutott, amely az MTE 1904 együttesét múlta felül.

A bronzmeccsen a PELC I alulmaradt a végig nagy szívvel küzdő Sopronnal szemben.

A tartalékos VFC USE, bár az első meccsén a Soprontól 2-0-ra kikapott, ezt követően magára talált és végig rendkívül meggyőző produkciót nyújtva jutott el a döntőbe. Előbb 8-0-ra verte a PELC II-t, majd 3-1-re az FC Ajkát.

A döntőben aztán 3-0-ra legyőzte a Sárvárt.

Az aranyérem mellé egy különdíjat is begyűjtöttek a veszprémiek, a zsűri a torna legjobb játékosának Bényi Pétert választotta.

A legjobb kapusnak járó elismerést a soproni Schmalek Ádám kapta, míg a gólkirály az ajkai Kőrősi Bálint lett hét találattal. A legjobb hazai játékos címet Domingo Arizpet vihette haza.

A győztes csapat tagjai: Palotai Nándor, Csifcsák Noel, Kovács Bence, Fehér Kende, Varsányi Barna, Sági Zalán, Zámbó Gergő, Bényi Péter. Edző: Kelemen Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!