Rangos verseny

2022.03.29. 12:32

Pápán rendezik a teke BL-döntőt

A tekesport honi történetében először adhat otthont Magyarország teke Bajnokok Ligája négyes döntőnek. A sportág legrangosabb versenyének számító eseményt április 2-án és 3-án rendezik a pápai Makkai Miklós tekecsarnokban.

Napló-információ

Forrás: Pixabay

A BL-sorozat négyes döntőjének megrendezésén Győr és Pápa osztozik, előbbi helyszínen a hölgyek, utóbbin a férfiak gurítanak. Az első nap az elődöntőket, a másodikon pedig a helyosztókat, azaz a bronzmeccseket és a döntőket rendezik meg. A férfiaknál két német csapat kvalifikálta magát, miután a német Zerbst és a Raindorf is bejutott a legjobb négy közé. Láthatjuk továbbá a szlovák Podbrezovát és az olasz Neumarkt együttesét is.

A sorsolás szeszélye folytán talán a végső győzelemre is esélyes két csapat egymás ellen szerepel, előbb a német Zerbst és az olasz Neumarkt csap össze, majd a Raindorf, valamint a Podbrezova alakulata méri össze tudását.

Több magyar résztvevője is lesz a négyes döntőnek. Ott lesz a férfiaknál Kiss Tamás (KK Neumarkt), aki egészen elképesztő, 720 fás eredménnyel szerzett pontot csapatának a negyeddöntőben. Ugyancsak a Neumarkt együttesét erősíti a szerb válogatott Zavarkó Vilmos is.

A nőknél a német Bamberg, a horvát Rijeka, az osztrák Neunkirchen és a romániai Marosvásárhely harcolta ki négyes döntőbe jutást.

A találkozókat a szövetség hivatalos YouTube-, illetve Facebook-csatornáján élőben lehet követni, a helyszínen nincs lehetőség megtekinteni a szetteket, miután a rendelkezésre álló jegyeket szűk harminc perc alatt elkapkodták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!