Férfi kézilabda NB I

2022.04.04. 22:13

A BFKA-Veszprém és a BFKA-Balatonfüred is győztesen hagyta el a pályát hétvégén

A felsőházban érdekelt BFKA-Veszprém és az alsóházas BFKA-Balatonfüred is győztesen hagyta el a pályát hétvégén a férfi kézilabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

Dobi Bence remekül játszott, hat góllal vette ki részét a sikerből

Fotó: Penovác Károly/Napló

BFKA-Veszprém–Cegléd 28-23 (17-13)

Veszprém, 120 néző. V.: Sándor, Szabó. BFKA-Veszprém: Mikler – Szűcs 3, Körtélyesi 1, Markovics 9 (2), Pergel 4, Szabó T. 1, Csányi D. 1, Tóth I. 1, Bene 1, Horváth M. 1, Dobi 6. Edző: Dinko Dankovic. 
Kiállítások: 6, ill. 12 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 3/2. 

Dobi és Pergel góljai vezették fel a felsőházi mérkőzést, egyelőre azonban a rutinos Juhász irányításával tartotta a lépést a Cegléd a fia­tal veszprémiekkel (4-4). Az első negyedórában fej fej mellett haladtak a csapatok, majd a remek napot kifogó Dobi találataival 12-9-re ellépett a házigazda. Időt kértek a vendégek, ám szerencsére nem zökkentek ki a hazaiak, és a 22. perc­hez érve már 15-11-re állt a meccs. Ezt a különbséget a félidő végéig tartani tudta a Veszprém. 

Alig kezdődött el a második félidő, amikor Szabó ült le két percre. Az emberhátrányban is tartotta előnyét a Veszprém. A 42. percben Dobi kapott piros lapot szabálytalan megmozdulásáért, s ezt az emberelőnyt kihasználva 21-20-ra felzárkózott a Cegléd. Ötperces gólcsendet tört meg Körtélyesi találata (45. perc: 22-20). Aztán hosszú percekig egyetlen gól sem született, mindkét oldalon sok volt a hiba. A hajrá Markovics góljával kezdődött meg (23-20). Óriási volt a küzdelem minden labdáért, a Cegléd védelme pedig rendkívül keményen próbálta megállítani a fia­talok lendületes támadásait, emiatt gyors egymásutánban kétszer is hátrányba került. Az 57. percben Horváth találatával már nyeregben érezhették magukat a veszprémiek, majd Mikler védett, s Bene góljával öt lett közte (27-22). Hiába szépített Gráf, az utolsó szó Szűcs Balázsé volt. 

BFKA-Balatonfüred– Mezőkövesd 30-29 (14-12) 

Balatonfüred, 200 néző. V.: Cseszregi, Sipos. BFKA-Balatonfüred: Hermann, Ágoston 1 – Jánosi 5, Szmetán M. 6, Mellák 1, Valler 1, Klucsik 2, Gálfi 2, Kepess 9, Hutvágner Á., Határ 3. Edző: Kis Ákos. 
Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 3/0, ill. 4/4. 

Gálfi kiállításával indult az alsóházi összecsapás, majd Kátai hetesből szerzett vezetést csapatának. Kepess és Mellák találataival vette át a vezetést a Füred, azonban sokáig nem örülhetett, mert a Mezőkövesd az első negyed­óra végére három góllal elhúzott (3-6). Három balatoni találatra nem érkezett egy válasz sem, így aztán a 18. perchez érve ismét egyenlő volt az állás (6-6). A tópartiak 8-8 után magukhoz ragadták a kezdeményezést, és Ágoston védéseire építve 11-8-ra fordítottak. A fiatal Rosta Bálint találataival tartotta magát a Mezőkövesd (11-10), ám a fél­idő hajrája a hazaiaknak sikerült jobban (14-12). 

Határ és Szmetán Máté góljaival meglódult a Füred a második játékrész kezdetén (18-14). Ágoston továbbra is remekelt a kapuban, és Jánosi duplája után már 22-17-re állt a meccs. Időt kértek a vendégek, azonban újabb találatokat ismét a balatoniak szereztek (24-17). A különbség megnyugtató volt, azonban elkapkodott támadásokat követően újfent belátható távolságon belülre került a Mezőkövesd (25-22). Hét perc után született ismét füredi találat (54. perc: 26-22). 

A hátralévő időben minden követ megmozgatott a vendégcsapat, hét a hatra állt át, de 29-25-nél, az 59. percben úgy tűnt, hiábavaló a Kövesd fáradozása. Azonban nem várt balatoni hibák után 29-28-ra visszajött a meccsbe a vendégegyüttes. Szmetán gólja nagyon kellett, így Zelei találata dacára is megszerezte a két pontot a Füred. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!