Kiemelkedő eredmények

2022.04.27. 22:23

Az alsóörsiek sok érmet szereztek

Kiemelkedő eredményeket ért el az utóbbi időszakban az Alsóörs SE Íjász Szakosztálya.

Horváth Gábor

Az íjászok sok rangos versenyen vettek részt Fotó: ASE

Molnár Ferenc elnök lapunknak elmondta, a szakosztály versenyzői az elmúlt évben 16 versenyen vettek részt, ezek közül öt országos bajnokság volt, öt GP-sorozat és hat minősítő viadal. Az alsóörsi termés az ob-ről: négy arany, kettő ezüst, egy bronz és egy negyedik helyezés. 
Emellett a szakosztály tagjai 11 aranyat, öt ezüstöt, két bronzot és sok előkelő helyezést gyűjtöttek. 
Idén eddig teremversenyeken gyarapították eredményeiket: két-két ob-ezüstöt és bronzot és négy ob negyedik helyezést ünnepelhettek. Ezeken kívül hat arany-, öt ezüst- és hat bronzérem volt a jutalmuk versenyzőiknek kiváló teljesítményükért. Ezek az eredmények mind kiemelkedőnek számítanak, mert országos bajnokságok, GP és minősítő versenyekről van szó. 
Megtudtuk, az Alsóörs SE (ASE) Íjász Szakosztálya jelenleg 35 főt számlál. – Sajnos, nem tartozik a legnépszerűbb sportok közé az íjászat. Éppen ezért sokat dolgozunk azon, hogy minél több utánpótlás korú íjászt toborozzunk, és népszerűsítjük ezt a szép sportot – mondta Molnár Ferenc. 
Az elnök elárulta: eddig két alkalommal voltak házigazdái a terep országos bajnokságnak, valamint négyszer rendeztek terem ob-t. 
– Hosszú évek óta fogjuk össze a Dunántúli Terepíjász Kupa versenysorozatot. Tavaly először indult a Balaton Kupa sorozat, amely kizárólag alsóörsi rendezés, egy-egy 3D, terep- és teremversennyel. Már túl vagyunk a 3D versenyen, augusztusban következik a terep-, november végén a teremverseny. Ha a versenyzők mind a három megmérettetésen részt vesznek, összdíjazásban is részesülnek. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!