Labdarúgó NB II

2022.05.16. 22:19

Ajkán dőlt el a DVTK sorsa

A labdarúgó NB II 37. fordulójának záró mérkőzésén a kilencedik helyen álló Ajka a harmadik Diósgyőri VTK-t fogadta. A hazaiak támadtak többet és játszottak összességében veszélyesebben, a vendégek kissé motiválatlannak és erőtlennek tűntek. Végül egyik csapat sem tudott betalálni, a döntetlen pedig azt jelentette, hogy már százszázalékos a Kecskemét második helye és NB I-be jutása.

Horváth Gábor

Forrás: Pesthy Márton/Napló

FC Ajka-DVTK 0-0

Ajka, 1500 néző. V.: Andó-Szabó. FC Ajka: Horváth D. – Szűcs Kristóf, Görgényi, Tar, Présinger – Sejben (Vogyicska, 78.), Tóth G. – Csizmadia (Kenderes, 68.), Berzsenyi (Vizler, 68.), Gaál B. (Dragóner, 86.) – Szarka. Edző: Kis Károly.

Diósgyőri VTK: Danilovics – Szatmári Cs., Hegedűs J., Belényesi – Lucas – Szűcs Kornél, Bertus, Oláh B., Keller – Eppel (Bárdos, 86.), Kocsis D. (Könyves, 62.). Edző: Dragan Vukmir.

A hazaiak nyugodt, a vendégek igencsak kényelmetlen helyzetből várták az utolsó előtti fordulóba kisorsolt találkozót. Az FC Ajka remek hajrába kezdett a szezonban és öt nyert meccset tudhatott maga mögött. A DVTK utóbbi időszaka ellenben nem sikerült valami fényesen, a miskolciak kiengedték a kezükből a második helyet és ezzel a feljutást.

A Diósgyőr esélyei már csak matematikai szinten léteztek a hétfő esti összecsapás előtt, vasárnap ugyanis a fő rivális Kecskemét nyerni tudott. Ez azt jelentette, hogy a DVTK legfeljebb csak beérni tudja pontszámban ellenfelét, ahhoz, hogy meg is előzze, két mérkőzés alatt kellene eltüntetnie 18 találatnyi gólkülönbséget, amely a Kecskemét javára szólt a hétfői bajnoki előtt.

Nyugodtabban és bátrabban kezdett az Ajka, amely diktálta a ritmust. A kilátogató szépszámú szurkolósereg legnagyobb örömére jöttek a hazai lehetőségek, szögletek, pontrúgások.

A 10. percben Csizmadia lőtt a bal oldalról, 15 méterről, Danilovics vetődve védett, a kipattanó maradt az ajkaiaknál, Tóth Gergely sarkazott kapura, a vendégek hálóőre a helyén volt.

A 22. percben gyors ajkai akció végén Görgényi adott be jobbról, Szarka éppen lemaradt a labdáról középen. 

Nehezen ébredt a DVTK, amely elsősorban Kocsis Dominik sebességében bízott, de a támadót csak egyszer sikerült jól megjátszani az első 45 percben. Ennek ellenére a játékrész végén megszerezhette volna a vezetést a Diósgyőr.

A 42. percben Eppel kapott jó beadást a jobb oldalról, a csatár az ötös előtt becsúszva érte el a labdát, ami kapu fölé ment.

Három perccel később Belényesi fejelt kapura nyolc méterről Bertus szabadrúgása után, a labda nem sokkal ment el a jobb kapufa mellett.

Az Ajka többet támadott, a DVTK kevés lehetőségből közelebb járt a gólhoz, így mondhatni igazságos döntetlennel vonultak pihenőre a felek.
A szünet után nem sokkal Szarka találhatott volna be volt csapatának, majd további hazai lehetőségek jöttek.

Az 57. percben Gaál ugratta ki Csizmadiát, aki a jobb oldalon becsapta védőjét, visszagurított Gaálnak, aki 11 méterről tüzelt, Danilovics vetődve védett. 

Másolták az első félidő elejét a felek, a Veszprém megyeiek diktálták a ritmust, a borsodiak nem sokat mutattak támadásban.
A különbség az volt, hogy ezúttal nem tudott újítani a vendégcsapat, a hazaiak ellenben szinte végig veszélyt jelentettek a kapura.

A 62. percben Szarka fejese után centikkel kerülte el a vendégkaput a labda. A 80. percben Gaál fejelhetett tisztán, közelről, kissé jobbról, de nem találta el jól a labdát.

A helyzetkihasználás ezúttal nem volt hatékony az Ajkánál, amely öt siker után döntetlent játszott.
A Diósgyőri VTK feljutása voltaképpen már vasárnap (a Kecskemét Haladás elleni sikerével) megpecsételődött, Ajkán viszont végleg eldőlt, hogy a DVTK a következő szezonban is a másodosztály mezőnyének tagja lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában