Labdarúgó NB III

2022.06.15. 20:14

Büszke bronzérmesek a VLS labdarúgói

Az előző szezonhoz hasonlóan a harmadik helyen végzett a VLS Veszprém a labdarúgó NB III nyugati csoportjában, ahol három alakulat kiemelkedett a mezőnyből. A bakonyiak büszkék rá, hogy ebben a trióban benne voltak és felvették a versenyt a legjobbakkal.

Horváth Gábor

A veszprémiek tíz ponttal felülmúlták tavalyi teljesítményüket

Fotó: Pesthy Márton/Napló

- Olyan, mintha a Real Madrid és a Barcelona mögött lettünk volna harmadikak – érzékeltette a dobogósok közötti különbséget Pető Tamás. A VLS Veszprém szakvezetője arra utalt, hogy a bajnok Mosonmagyaróvár és az ezüstérmes BVSC-Zugló is jobb lehetőségekkel rendelkezik, különösen az infrastruktúra terén. - Fel tudtuk venni velük a versenyt, ez büszkeséggel tölt el, a realitás persze az volt, hogy előttünk végeznek, ám sokáig volt esélyünk még jobbnak lenni.

A VLS Veszprém a 2021/2022-es szezonban 24 sikerrel, nyolc döntetlennel és hat vereséggel szerzett 80 pontot, ez tíz egységgel több, mint a tavalyi termés. A bakonyiak több gólt lőttek és kevesebbet kaptak, mint az előző idényben, különösen utóbbi terén volt nagy a fejlődés, 44 helyett mindössze 29 alkalommal zördült meg a VLS hálója.

A mosonmagyaróváriak 100 ponttal lettek aranyérmesek, a BVSC-Zugló 88 egységet gyűjtött.

- Stabil volt az őszünk, a második félévben már több volt a probléma. Jöttek az eltiltások, sérülések, betegségek. Sokan járnak tőlünk iskolába, ők különösen le voltak terhelve. Nagy Richárd és Takács Martin elgazolt, őket nem sikerült pótolni, megéreztük a hiányukat – mondta Pető Tamás, aki hozzátette: a helyzetkihasználásuk hagyott kívánnivalót maga után, sok lehetőséget puskáztak el. Ezen mindenképpen javítaniuk kell a jövőben.

A következő időszak egyébként nehéznek ígérkezik a VLS Veszprém történetében, ugyanis a stadion felújítása miatt egyelőre otthon nélkül vannak. Helyre van szükség az edzésekhez, illetve a következő szezon első félévében biztosan albérletben játszik majd a csapat. A tréningek kapcsán szóba jött Öskü, ami a tétmeccseket illeti, a balatonfüredi, vagy az ajkai létesítmény lenne elérhető a VLS számára. Egyelőre még nem dőlt el, hol fogadja ellenfeleit az NB III-ban a gárda.

Ami a játékoskeretet illeti, nagy átalakulás nem várható, az új fiatal szabály viszont problémát okoz. A következő idénytől életbe lépő szabályozás szerint az NB III-ban egy 2004. január 1. után született játékosnak végig a pályán kell lenni. Ezért plusz juttatás nem jár, épp ellenkezőleg, szankcionálják, ha nem teljesül a fiatal szabály.

- Ez nehéz helyzetbe hoz minket, pedig aztán nálunk bőven kapnak szerepet a fiatalok, bátran támaszkodunk rájuk. Azonban most az a helyzet, hogy 2003-as születésű játékosaink vannak, utánuk viszont csak 2006-osok, akik szóba jöhetnek, ők viszont még nagyon fiatalok. Szerintem elkapkodták ezt a szabályozást, 60 NB III-as csapat van, és nincs annyi fiatal, aki rendelkezésre állna.

A VLS Veszprémre tehát kemény hónapok várnak. Nem tudni, hogy az egyetemi stadionba mikor lehet visszaköltözni, az épülő új létesítmény átadása még távolabb van. Jó hír viszont, hogy rendelkezésre áll egy jó csapat, egy erős közösség. Pető Tamás kiemelte, senki sem akar eligazolni tőlük, mert egy stabil klubról, összetartó társaságról van, ilyen közegben pedig lehet eredményesen dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!