Atlétika

2022.08.31. 10:23

Nemzetközi viadal lesz Pápán

A teke Bajnokok Ligája Final Four után újabb rangos, nemzetközi verseny helyszíne lesz a Pápai Sport Centrum.

Napló

Szeptember 6-án ugyanis Pápa lesz a helyszíne a Magyar Atlétikai Szövetség Magyar Nagydíjsorozata második állomásának, ahol rangos hazai és nemzetközi mezőny várható.

A Magyar Nagydíjsorozat Pápán rendezendő fordulója a World Athletics Continental Tour Bronze része. A 2021-ben életre hívott nagydíj egyik legfontosabb célja, hogy a legjobb hazai atléták a már több mint egy évtizedes múltra visszatekintő Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj mellett további két alkalommal léphessenek pályára nívós nemzetközi mezőnyben itthon. Ezáltal is segítve a ranglistapontok gyűjtését az olyan nagy világversenyekre való kvalifikációban, mint amilyen a 2023-as budapesti világbajnokság is lesz. A magyar nagydíjon a futószámok mellett diszkoszvetés, kalapácsvetés, magasugrás, távolugrás, rúdugrás, súlylökés és gerelyhajítás versenyszámokban hirdetnek győzteseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!