Bajnokok Ligája

2022.09.15. 20:45

Megint PSG-veréssel kezdett a Veszprém

Remek második félidei teljesítménnyel, Lauge klasszisával és Cupara bravúrjaival legyőzte a Paris SG csapatát a Telekom Veszprém csütörtökön a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyitányán.

Horváth Gábor

Lauge megállíthatatlan volt

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Telekom-PSG 36-34 (17-17)
Veszprém, 5000 néző. V.: Marin, Garcia Serradilla (spanyolok). Telekom Veszprém: Corrales – Vajlupov, J. OMAR 8 (2), Pesmalbek 3, Ligetvári, LAUGE 11, STRLEK 4. Csere: CUPARA (kapus), MAHÉ 4, Ilic Z., A. Nilsson, Nenadics 1, Elísson, el-Dera 2, Gasper Marguc 3, Sipos. Edző: Momir Ilics.
Paris Saint-Germain: Palicka 2 – Sole 4 (1), KRISTOPANS 7, STEINS 4, L. Karabatic, Prandi 2, Keita 2. Csere: Syprzak 6 (1), Balaguer 3, H. Toft Hansen 2, N. Karabatic 1, Grebille 1. Edző: Raul Gonzalez.
Kiállítások: 10, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/2.
Ahogyan egy évvel ezelőtt, most is a PSG elleni hazai meccsel kezdte a BL-évadot a Veszprém, amely tavaly komolyabb hátrányból felállva két vállra fektette nagynevű riválisát.
Pesmalbek találatára Syprzak a hetes vonalról válaszolt. A hazaiak védekeztek jobban, rendre vezetett a Veszprém, amely „könnyebb” gólokat szerzett, a PSG viszont mindig egyenlíteni tudott, 8. perc: 4-4.
Nem sokkal később Palicka mutatott be védést, és ezután gyorsan fordult a meccs képe, a franciák vették át a kezdeményezést, 5-6. A 13. percben kettőre nőtt a vendégek előnye (6-8), Mahé egyenlített, azonban gyorsan jött a válasz.
Nagy volt a tempó, a felek maximálisan kihasználták a másik hibáit, védekezésben volt belőlük bőven mindkét oldalon.
A 18. percben Marguc alakította 10-10-re az állást, Kristopans egy duplával fordított. Palicka kezdett belejönni, a svéd kapus ziccert is fogott, a PSG pedig ennek is köszönhetően ellépett, 21. perc: 10-13.
Kristopans lőtt bombagólt a 23. percben, eközben könyékkel eltalálta Nilssont, akit vérző fejjel kísértek az öltözőbe, 11-14.
Igyekezett visszajönni a meccsbe a Telekom, és siker is koronázta ezt a törekvést. A csereként beállt Cupara jókor mutatott be védést, támadásban pedig Jahja Omar volt lendületes és pontos, 28. perc: 15-16. A folytatásban el-Dera üres kapus góllal egyenlített, Nikola Karabatic, majd Jahja villant, s több találat már nem esett az első félidőben.
Két hazai találattal indult a második játékrész, Balaguer szépített. A Telekom vette át az irányítást, jól védekezett a házigazda, alaposan megnehezítve a franciák dolgát, 37. perc: 21-19. Emberelőnyben, Pesmalbek kiállítása után egyenlített a PSG, Jahja válaszolt szép cselek után. Cupara kivédte Syprzak büntetőjét, majd Prandi bombáját is kifogta a szerb. Ez újabb lendületet adott a bakonyiaknak, 42. perc: 24-21.
Háromgólos hátrányból kellett visszajönnie a meccsbe a Párizsnak, nem könnyítette meg a vendégek dolgát, hogy Cupara újabb hetest védett Syprzakkal szemben. Lauge 26-22-re alakította az állást.
Robogott a Veszprém, a PSG támadásban bizonytalan, védekezésben erőtlen volt, 28-23.

Időt kértek a vendégek, a folytatásban mind a két csapat 7 a 6 elleni játékra váltott. Újra jöttek a PSG-gólok, de a másik oldalon Lauge nagyon élt, az utolsó 10 perc 31-27-es állással indult. Palicka szerzett egy üres kapus találatot, de nem igazán lehetett azt érezni a vendégeken, hogy képesek felállni. Küzdöttek becsülettel, de a Veszprém sokkal összeszedettebbnek tűnt, Laugét ráadásul nem lehetett megállítani. Cuparát sem, Balaguer hetesét is kivédte a hazai hálóőr.
Védekezésben és támadásban is sokat hibázott a PSG, a Telekom jól menedzselte fölényét. Lauge megszerezte a 10. gólját, a dán könnyedén lőtt a hálóba szinte minden pozícióból, sem a védők, sem Palicka nem tudta megnehezíteni a dolgát. Cupara védett nagyot Kristopans lövésénél, Lauge megint megállíthatatlan volt, ugyanakkor a PSG nem hagyta magát, visszajött mínusz kettőre. Az utolsó percig kellett várni arra, hogy végleg eldőljön a derbi, Strlek bosszult meg egy francia hibát.
Összességében biztosan nyert a Veszprém, amely a második félidőben bőven riválisa fölé nőtt.
Momir Ilics: – Örülök, hogy sikerrel kezdtük a BL-szezont. A mérkőzés elején nem védekeztünk elég agresszívan, ezen sikerült változtatni, és a második játékrészre még tovább javultunk. A kapuban Cupara fontos védéseket mutatott be, Lauge pedig megállíthatatlan volt. Megérdemelten nyertünk.
Raul Gonzalez: – Nagyon jól játszott a Veszprém. Mi is jól kezdtünk, az első félidőben mutatott teljesítménnyel elégedett vagyok. A második játékrészben Cupara remekül védett, ez megváltoztatta a mérkőzést, támadásban pedig Laugét nem tudtuk megállítani.
Henrik Toft Hansen: - Kemény meccset vívtunk a Veszprémmel. Az első félidőben nem játszottunk rosszul, a szünet után azonban sokat hibáztunk, a riválisnál pedig több remek egyéni teljesítmény is akadt.
Rasmus Lauge: - Közönségszórakoztató meccset vívtunk a remek erőkből álló Paris SG-vel szemben. Az első félidő hajrájában sikerült döntetlenre menteni a meccset, a második játékrészben pedig már nálunk volt a lélektani előny, és ezzel élni tudtunk. Örülök a győzelemnek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!