Finálé

2022.09.04. 21:40

SEHA Liga-győztes a Veszprém - A Telekom sokáig csak üldözte a zágrábiakat

Jó hajrával nyerte meg a férfi kézilabda SEHA Liga fináléját a Telekom Veszprém, amely az utolsó percekben felőrölte a remek napot kifogó, de a végére elfogyó PPD Zagreb ellenállását vasárnap este Zadarban.

Horváth Gábor

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A zágrábiak ragadták magukhoz a kezdeményezést és a vezetést, sőt a félidő derekén elhúzni látszottak, 17. perc: 10-6.

Az első játékrész végére tovább hízott a különbség, a Zagreb nagy elszántsággal kézilabdázott, volt kapusteljesítménye, míg a másik oldalon több hiba is akadt.

A folytatásban szintén nehezen találta a horvátok játékának ellenszerét a Veszprém, de azért sikerült szépen fokozatosan csökkenteni a hátrányt, 36. perc: 20-17. Hamarosan már csak két találat volt a felek között, ám a PPD nem hagyta magát, egészen a 48. percig tartotta előnyét, ekkor Lauge egyenlített, 25-25.

Innen még visszajött a Zagreb (28-26), megint az egalizálásért kellett küzdenie a Telekomnak. Siker koronázta a próbálkozást, 29-29 után Cupic még betalált, ám Lauge és Mahé találataival fordított a Veszprém, amely először vezetett a döntőben, 30-31.

Innen már nem volt visszaút a horvátoknak, a bakonyiak remek hajrával törték meg riválisukat és hódították el idén is a SEHA Liga elsőséget. Immáron ötödik alkalommal. 

PPD Zagreb-Veszprém 30-32 (19-13)

Zadar. V.: Mandak, Rudinsky (szlovákok). PPD Zagreb: Slavic, Pantjar (kapusok), Klarica 4, Gojun, Srna 6, Klis 3, Musa 3, Cupic 8 (5), Dibirov 4, Dobic, Leimeter 1, Grahovac 1. Edző: Ivica Obrvan.

Telekom Veszprém: Corrales, Cupara (kapusok), J. Omar 7 (2), Nenadics 3 (1), Nilsson 1, Lauge 5, Strlek 5, Blagotinsek, Mahé 5 (3), el-Dera, Ilic Z., Pesmalbek 2, Vajlupov 4, Csere: Edző: Momir Ilics.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 5/5, ill. 6/6.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!