Labdarúgó NB III.

2022.09.04. 20:11

Újabb értékes füredi győzelem született

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 7. fordulójában a MOL Fehérvár II csapatát fogadta a Balatonfüredi FC és újabb fontos győzelmet aratott.

Juhász-Léhi István

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Kiváló, késő nyári időben kezdődött a találkozó. A hazai nézők abban bíztak, hogy az elmúlt hetek jó formáját sikerült megőriznie a BFC-nek. A kezdés után azonnal a fürediek ragadták magukhoz a kezdeményezést, és próbálták a kapujához szegezni a vendégeket. Ennek a 21. percben lett eredménye: egy jobb oldali szögletet Szabó B. végzett el, az élesen belőtt labdát a meglepett Kojnok 5 méterről a saját kapujába lőtte. Öngól, 1-0. Ezután is a Füred irányította a játékot, folyamatosan alakították ki a helyzeteket a piros-fehérek. A 44. percben növelhette volna előnyét a BFC: a középen meginduló Bene Róthot ugratta ki, aki az alapvonalról középre adott, ám a támadást kísérő Bene senkitől sem zavartatva, 5 méterről a jobb kapufa mellé lőtt.

A szünet után sem változott a játék képe, a Balatonfüred irányított, így nem is volt meglepő, hogy az 55. percben újabb gólt szereztek a hazaiak: egy kezezést követően a jogosan megítélt büntetőt Szabó B. értékesítette, 2-0. Ezután egy kicsit leült a játék, igazi helyeztet ekkor egyik csapat sem tudott kialakítani. Majd a 85. percben váratlanul szépítettek a vendégek: egy jobb oldalról belőtt labdát az elmélázó hazai védők között Csepregi 3 méterről a hálóba lőtt, 2-1. Ettől beindul a vendégcsapat, rohamokat indítottak az egyenlítésért, míg a Füred kontrákra rendezkedett be. A kitámadó vendégekkel szemben Szabó G. és Róth is egyedül vezethette a labdát a kapura, ám mindketten elhibázták a helyzetet, így az eredmény már nem változott.

 

Borgulya István a találkozó után a Naplónak elmondta, a héten a harmadik meccset játszotta csapata, ám ennek ellenére bírták egy jó akadémiai csapat ellen. A találkozót talán hamarabb is lezárhatták volna, de összességében értékes győzelmet arattak.

Balatonfüredi FC – MOL Fehérvár II 2-1 (1-0)

Balatonfüred, 300 néző. V.: Horváth M. Balatonfüredi FC: Sevinger – Farkas D., Imre (Farkas B., 66.), Csikós, Szalai, Róth, Leidl (Szabó G., 81.), Burucz, Pécseli (Siliga, 69.), Szabó B. I (Szabó B II, a 81.), Bene (Eszlátyi, a 69.). Edző: Borgulya István.

MOL Fehérvár FC II: Dala – Kojnok (Forgó, 60.), Hodzic, Hajdinger, Molnár, Batizi-Pócsi (Menyhárt, 46.), Horváth, Lencsés, Pető (Lehota, 69.), Berekali (Gyenti, 60.), Csepregi. Edző: Györök Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!