Foci

2022.10.09. 18:55

A füredi lendület elsodorta a ZTE-t

A labdarúgó NB III. nyugati csoport 12. fordulójában a ZTE FC II együttesét fogadta vasárnap délután a Balatonfüred.

Juhász-Léhi István

20221009 balatonfüred NB III. Nyiugati csoport bajnoki labdarúgó-mérkőzés Balatonfüredi FC (piros) - ZTE II (fehér) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Balatonfüredi FC – ZTE FC II 2-0 (1-0)
Balatonfüred, 300 néző. V.: BÜKI 
BALATONFÜREDI FC: Erdélyi - Farkas D., Eszlátyi, Szalai, Róth (Szabó G., a 84.), Leidl (Szabó, a 65.), Lasz, Burucz, Tóth G., Bene (Ott, a 65.), Géringer (Imre I., a 79.). Edző: Borgulya István.
ZTE FC II: Németh E. - Safranov, Gergely B., Klausz, Boros, Koszovcsuk (Bedő, a 65.), Huszti (Király a 85.), Murár, Papp, Christopher Philip (Varga L.,  a 72.), Kryvotsiuk (Fábián, a 72.). Edző: Koller Zoltán.

Verőfényes napsütésben, kiválóan előkészített pályán kezdődött a mérkőzés, amelyen nagy elánnal estek egymásnak a csapatok. Kezdetben a vendégek birtokolták többet a labdát, de a félidő közepétől fokozatosan átvették az irányítást a hazaiak és a 26. percben megszerezték a vezetést. A jobb oldalon Eszlátyi végezte el a szögletet, Tóth G. 14 méterről kapura lőtte a lepattanó labdát, amely az ötösön álló Róth lábáról menthetetlenül a bal felső sarokba vágódott, 1-0! A vendégek a félidő utolsó percében álltak legközelebb a gólszerzéshez, amikor egy bal oldali vendégszöglet Szalai P. fejéről vágódott a keresztlécre. 
A második félidőben is a hazaiak irányítottak a játékot, de nagyobb helyzetet sokáig nem sikerült kialakítaniuk, míg a vendégek csak a védekezéssel törődtek. A Füred aztán a 72. percben eldöntötte a mérkőzést: Róth a félpályáról indulva a bal oldalon előretörő Szabó II Bencét szöktette, aki élesen keresztbe lőtte a labdát, és a hosszú saroknál érkező Ott M. 3 méterről lőtt a jobb alsó sarokba, 2-0. 
Az utolsó negyed órában tovább növelhette volna előnyét a Füred, a hazai támadók többször is létszámfölényben vezették a labdát a vendégek kapujára, de a több hatalmas bravúrt is bemutató Németh kapuját nem tudták bevenni. A lendületesen és ötletesen futballozó Balatonfüred gólarányt javíthatott volna a mezőnyben tetszetősen játszó, de a hazai kapura teljesen veszélytelen zalaiakkal szemben.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!