Ismét nagy feladat előtt

2022.11.08. 14:25

Az MTK Budapest látogat szerda délután az ajkaiakhoz

Az FC Ajka labdarúgócsapata az NB II tizenhatodik fordulójában az elmúlt idényben még NB I-ben vitézkedő MTK Budapestet fogadja az Ajka Városi Sportcentrumban. 

Balogh Dávid

Az FC Ajka legutóbb megszakította nyeretlen sorozatát, most pedig folytatná a szereplést a győztes úton

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az ajkai együttes a 12. helyről, a fővárosiak pedig a dobogó legalsó fokáról várhatják a hétközi fordulót.
Az előző, vasárnapi játéknapon mindkét együttes remek formában játszott, és sikerrel vette az akadályt.
A Veszprém megyei együttes Gyirmóton küzdött nagyot, immáron Jeney Gyula megbízott vezetőedző irányításával, a fővárosiak pedig hazai környezetben a Tiszakécskét fektették két vállra Horváth Dávid vezetésével. Az idei pontvadászatban a zöld-fehérek tizenöt mérkőzésen ötször győztek, négyszer döntetleneztek, és hatszor szenvedtek vereséget. Húsz rúgott gól mellett húszat is kapott az együttes.
A fővárosi kék-fehérek nyolcszor győztek, háromszor ikszeltek, és négyszer kaptak ki. Negyvenöt rúgott gól mellett huszonhatot kaptak. 
A felek ötödik alkalommal nézhetnek farkasszemet egymással bajnoki mérkőzésen. Eddig kétszer nyert az Ajka, egyszer az MTK Budapest, és egyszer 4-4-es döntetlen született. Gólarányokat tekintve 8-6 az állás a bakonyi klub javára. 
– Nagyon nehéz dolgunk lesz, kemény mérkőzésre számítok, az MTK egy nagyon jó csapat. Véleményem szerint, ha féken tudjuk tartani a budapestiek gyors támadóit, akkor esélyünk lehet a jó eredmény elérésére. A Gyirmót elleni mentalitásra lesz szükségünk, és akkor sikeresek lehetünk – nyilatkozta a Veszprém megyei klub honlapján a Gyirmót FC Győr elleni összecsapáson betaláló Berzsenyi Kevin. 
A találkozó 16 órakor veszi kezdetét az Ajka Városi Sportcentrumban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!