Éremeső a küzdősportolóknál

2022.11.09. 08:31

Komoly eredményeket szereztek a VESC küzdősport szakosztály tagjai

Hazánkon kívül még Olaszországban és Bulgáriában is letették a névjegyüket a veszprémi sportolók

Balogh Dávid

Sipos Regina harmadik lett a kick-box világbajnokságon Fotó: VESC

Október elején Olaszországban került megrendezésre az utánpótlás kick-box világbajnokság Jesolóban. A 155 fős magyar küldöttséget a VESC-Weapon Group versenyzője, Sipos Regina erősítette, aki a harmadik helyen zárt az 56 kilogrammosok között K1 YJ kategóriában. 

Pár nappal később Baján a WFC Hungary szervezett K-1 Magyar Kupát, ahol Tislér Péter a K1 light szabályrendszerében bronzérmet szerzett, Laza Mike pedig K1-ben minden mérkőzését megnyerve bajnoki övvel térhetett haza a viadalról. 

Laza Mike bajnoki övvel térhetett haza Fotó: VESC

Október közepén Nagykanizsán a Combat Sport világbajnokságon is szép számmal vett részt a VESC-Weapon Group szakosztálya. Sipos Regina az 55 kg-os kategóriában ezüstérmet szerzett. Kun Marcell a 85 kilogrammosok között rendkívül fegyelmezetten harcolt, és legyőzte a rutinos ukrán ellenfelét a döntőben, így az I. helyen zárt. Laza Mike és Kaposvári Dominik pontozással szenvedett vereséget, így bronzéremmel zárták a vb-t. Tislér Péter remek teljesítménnyel győzte le a sokat szabálytalankodó román ellenfelét, és nyert a 85 kilogrammosok között K-1 light szabályrendszerben. 

Október 22-én Főczény Károly Bulgáriában mérettette meg magát, a japán grappling stílusú világbajnokságon. A VESC-Weapon Group versenyzője két kategóriában, 100 és 100+ kilogrammban állt rajhoz és mindkétszer dobogós helyen végzett. Előbbi súlycsoportban ezüst-, utóbbiban pedig bronzérmet nyert. A magyar válogatott – Főczény Károly szereplésének is köszönhetően – végül az előkelő harmadik helyen végzett az éremtáblázaton. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!