Taekwondo

2022.11.09. 10:32

Világkupát nyert a herendi harcos

Ketten is képviselték a herendi taekwondo klubot a Szlovéniában rendezett rangos megmérettetésen, amelyen sikerült több érmet is szerezniük.

Horváth Gábor

A képen balra Enyingi András, mellette Darnai János Fotó: Herendi Taekwon-dosok Baráti Egyesülete

A szlovéniai Koper adott otthont a VIII. Taekwon-do World Cup elnevezésű viadalnak, amely a világbajnokság után a második legnagyobb eseménynek számít. A kiemelkedő presztízs értékű versenyen a Herendi Taekwon-dosok Baráti Egyesületétől Enyingi András és Darnai János voltak tagjai a magyar válogatottnak.

Megtudtuk, összesen 54 ország részvételével, 1304 versenyzővel és 2905 leadott nevezéssel rajtolt el a világkupa, melyen több kategóriában is megmérettették magukat a herendiek. Az eseményt egy nagyon hosszú és fárasztó felkészülési időszak előzte meg, így már nagyon várták e jeles rendezvény kezdetét. A verseny során voltak hullámhegyek és hullámvölgyek, de megérte a sok fáradozás, mert szép eredmények születtek az egyes napok végén. A magyar csapat, amelynek tagjai voltak a herendiek, is az összesített éremtáblázat hetedik helyén végzett, ami komoly eredménynek dolognak számít.

Enyingi András egyéni küzdelemben harmadik helyezés ért el, több nyertes meccset követően csak a későbbi győztes ukrán versenyző tudta megállítani.

Darnai János egyéni formagyakorlatban első, s ezzel világkupa-győztes lett.

A két herendi sportember tagja voltak az Érett Felnőtt (36-45 év közöttiek) csapatszámoknak is, amelyen sikerült még egy ezüst-, és három bronzérmet szerezniük. 


 

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!