Telekom Veszprém

2022.12.14. 18:34

Nehéz feladat vár a csapatra Bukarestben

Idei utolsó Bajnokok Ligája-fellépésére készül a Telekom Veszprém kézilabdacsapata, amelyre egy nagyon fontos, egyben kemény meccs vár Bukarestben.

Horváth Gábor

Forrás: Pixabay-illusztráció

A bakonyiak a múlt héten remek teljesítménnyel javították ki a zágrábi vereségüket: az Orlen Wisla Plock hamar elvérzett a Veszprém Arénában. Momir Ilics legénysége gyorsan előnybe került, és nagyon magabiztosan játszva, tíz góllal (32-22) verte meg a lengyeleket. 
Nem lehetett azonban felhőtlen az öröm, mert a mérkőzésen sérülést szenvedett Jahja Omar, és másnap kiderült, amit azonnal sejteni lehetett: nagy a baj. Az egyiptominak elszakadt a keresztszalagja, így ebben a szezonban már nem léphet pályára. A Veszprém keretében így jelenleg egyetlen balkezes átlövő van, és a fiatal Ilic Zoran nem tudja megoldani a posztot az egész idényben. Nagy kérdés, hogyan szervezik át a játékot a bakonyiak, esetleg igazolnak-e valakit a téli szünetben. 
A csapat csütörtökön (18.45) a Dinamo Bucuresti vendége lesz, a románok kemény ellenfélnek ígérkeznek, szeptember végén Veszprémben is jól szerepeltek, megnehezítették a házigazda dolgát (33-30). 
A Telekom a csoport második, a Dinamo a negyedik helyéről várja az összecsapást. A bukarestiek az előző körben egy pontot gyűjtöttek, hazai pályán játszottak döntetlent a PPD Zagreb alakulatával. 
Ez lesz az idei utolsó for­duló a BL-ben, a sorozat jövő február elején folytatódik. 
Az A csoport állása: 1. Paris SG 16 pont, 2. Telekom Veszprém 15, 3. SC Magdeburg 12, 4. Dinamo Bucuresti 10, 5. GOG 7, 6. PPD Zagreb 6, 7. Orlen Wisla Plock 5, 8. FC Porto 1. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!