Vitorlázás

2023.01.18. 15:28

Első magyarként Érdi Mária nyerte Melbourne-ben a nemzetközi vitorlásversenyt

Fölényes győzelmet aratott Érdi Mária a majdnem 30 éves múltra visszatekintő, tradicionális Sail Melbourne nemzetközi versenyen, amit első alkalommal nyert magyar versenyző.

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Az ILCA (korábban Laser) hajóosztályban versenyző Érdi Mária január 14-18. között Melbourne-ben állt rajthoz az ausztrál bajnokságon.

A 10 futam változatos irányú, de többnyire erős szélben zajlott, melyek során Mári már az első versenynapon megszerezte a vezető pozíciót, a verseny végére pedig 4 futamgyőzelmével és a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtva egyértelműen kiemelkedett az ILCA 6 női olimpiai hajóosztály mezőnyéből, alacsony ejtő futamának köszönhetően pedig matematikailag már az utolsó futam előtt megnyerte a versenyt.

A 43 fős mezőnyben az ausztrál válogatott keret tagjai mellett több olimpikon versenyző is rajthoz állt.

Érdi Mária maga mögé utasította a második helyezett ausztrál Zoe Thomsont, a harmadik helyezett svájci Maud Jayet-t és a negyedik ausztrál Mara Stransky-t. - írja a likebalaton.hu. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!