Kézilabda Magyar Kupa

2023.01.31. 08:29

Fejér-B.Á.L. Veszprém: készek harcolni a céljaikért

Bizakodóak a továbbjutásukat illetően a Fejér-B.Á.L. Veszprém kézilabdázói a Magyar Kupa negyedik körében február elsején (szerda, 18 óra) tartandó fellépésük előtt, de ez nem jelenti azt, hogy előre innának a medve bőrére, lévén, tudják, hogy ismét nehéz csata előtt állnak.

Király Ferenc

A veszprémiek ebben a szezonban már többször is összecsaptak a Budai Farkasok csapatával

Fotó: Penovác Károly/Napló

Nem lehet azt mondani, hogy Éles Benedekék balszerencsések lettek volna az MK sorsolásakor, miután az NB I sereghajtójával, a Budai Farkasok-Rév Grouppal kerültek össze; vagyis kaphattak volna még „rágósabb” ellenfelet is. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, amit Budaörsön rendeznek. A rivális jelenleg a bajnokság utolsó helyezettje, eddig egyetlen pontra sem voltak jók, a tabellán két hellyel előttük álló mieink decemberben 36-31-re győzték le őket a Március 15. utcai csarnokban. A felek azóta kétszer találkoztak a Liga Kupa A csoportjában, a királynék városában döntetlen született (28-28), majd Konkoly Csaba edző csapata a minap a vetélytárs otthonában diadalmaskodott (28-32). A veszprémiek végül másodikak lettek a négyesükben, így a sorozat negyeddöntőjében a dabasiak várnak majd rájuk.

A gyorsan és dinamikusan játszó Farkasok erejét nehéz meghatározni, ám ha a bakonyiak produkciójában kevés lesz a hullámvölgy, stabilak maradnak és kizárólag a teendőikre koncentrálnak, akkor az elképzeléseiket siker koronázhatja. A másik oldal papíron gyengébb a vendégeknél, nincs is rajtuk akkora teher, ezért a párharcnak lehetnek rázósabb szakaszai. A Fejér-B.Á.L. Veszprém viszont szeretne a legjobb nyolc között lenni, már csak a múlt miatt is, tudniillik tavaly MK-ezüstérmesek lettek a bakonyiak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!