Hazai három pont

2023.01.27. 20:24

Megküzdöttek az újabb sikerért a bakonyiak

Hátrányból nyert a veszprémi futsalcsapat pénteken este hazai pályán az NB I-ben.

Horváth Gábor

Fotó: Pesthy Márton

1. FCV–Aramis SE 2-1 (0-1)

Veszprém, 900 néző. V.: Zimonyi, Muhari, Urgyán. 1. Futsal Club Veszprém: Spandler – Fridrich, Dorogi, Gavrilovics, Gerencsér. Csere: Soós, Lengyel, Boromisza, Meczner, Ábrahám, Bencsik, Fellembek, Kiss M. Megbízott edző: Németh Gábor.

Aramis SE: Gémesi – Horváth N., Vattamány, Fekete, Bognár. Csere: Bukodi, Molnár, Kövesdi, Horváth Sz., Mersich, Moga, Szűcs, Sámson. Edző: Lorant Flavius Moga.

Fehér Zsolt vezetőedző egészségügyi okokból még nem tudott csapata rendelkezésére állni, így sorozatban harmadik alkalommal Németh Gábor irányította a veszprémieket.

Az 1. FCV – amelynek már hetek óta több hiányzója is van – a múlt héten nagy csatában, 3-2-re legyőzte a Rubeola FC csapatát, hétfőn pedig szintén nagy küzdelemben maradt alul Kecskeméten. Az a mérkőzés is 3-2-es eredményt hozott.

A bakonyiak a tabella második helyéről várták az összecsapást, a budaörsiek ötödikek voltak a forduló előtt, igazi rangadónak ígérkezett a találkozó.

Őszinte játékkal indult a mérkőzés, mindkét csapat rohamozott, igaz, kevés sikerrel. A Veszprém volt valamivel veszélyesebb, Gémesinek több dolga akadt, mint a másik oldalon Spandlernek.

A 9. percben például óriási bravúrral védett Gémesi, aki egy kapufa után Boromisza ziccerét hárította.

A másik oldalon egy lövés után veszélyesen suhant el a labda a kapu előtt. Nem igazán tudott kibontakozni az Aramis, nőtt az 1. FCV nyomása, Kiss próbálkozása tévesztett nem sokkal célt.

A futsalban gyorsan változnak a dolgok, a vendégek is megvillantak, Kövesdi lőtt kapufát.

A 15. percben pedig megszerezték a vezetést: jobb oldali szabadrúgás után Sámson érkezett üresen a hosszú oldalon és a hálóba továbbított, 0-1.

A folytatásban nem sikerült nagyobb helyzetet kidolgozni egyik oldalon sem, vendégelőnnyel vonultak pihenőre a felek.

A második félidő Aramis-helyzettel indult, majd Fekete a kapufát találta el éles szögből.

A 21. percben Gerencsér fordult le védőjéről, Gémesi védett megint csak bravúrral, de hiába örült, a kipattanót Fridrich a jobb alsóba zúdította, 1-1.

Dorogi szerzett labdát, az Aramis kapusa jól zárta a szöget próbálkozásánál.

A 25. percben ígéretes helyről lőhetett szabadrúgást a házigazda, amely szép figurát játszott meg, méghozzá pontosan: Fridrich Gavrilovicshoz passzolt, a szerb pedig a jól helyezkedő Boromisza elé tálalt, aki a léc alá bombázott, 2-1.

Továbbra is a hazaiak játszottak fölényben, az Aramis nem találta a ritmust, Dorogi viszont eltalálta a kapufát.

Szinte felborult a pálya, Ábrahám után Spandler is veszélyeztetett, a kapus lövését a kolléga bravúrral tolta fölé. Fridrich próbálkozásánál szintén ezt tette, gólokkal vezethetett volna a Veszprém.

Így viszont „veszélyes” volt az eredmény, bármikor egyenlíthettek a vendégek.

Az Aramis 5 a 4 elleni játékra váltott, bő hét perc volt hátra ekkor.

Spandlernek kellett odafigyelnie, ezt meg is tette, többször is jól avatkozott közbe, egy alkalommal pedig a kapufa mentette meg a veszprémieket, Fekete bombája után lélegezhettek fel a hazaiak.

Az utolsó percben Bognár löketét ütötte ki remek mozdulattal Spandler, majd lábbal is hárított a bakonyiak kapusa.

Kivédekezte a végét az 1. FCV, amely második félidei teljesítménye alapján megérdemelten nyert. 

Németh Gábor: - Rendeztük a sorokat a szünetben, melengeti a szívem, hogy a második félidőben viszontláttam azt, amit megbeszéltünk. A végén izgulnunk kellett, de megérdemelten nyertünk, több góllal is győzhettünk volna.

Lorant Flavius Moga: Jó meccset játszottunk. Az első félidőben kifejezetten jól teljesítettünk, nem volt rossz a második sem, de ott a védekezésben több figyelmetlenség is előfordult. A szerencsésebb csapat győzött, ám ez nem von le semmit a hazaiak érdemeiből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!