Folytatja menetelését a BKSE

2023.02.24. 18:42

A címvédő érkezik Balatonfüredre

A címvédőt fogadja a Balatonfüredi KSE szombaton a férfi kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

A balatonfürediek kemény nemzetközi meccseken edződtek az utóbbi hónapokban

Fotó: Penovác Károly/Napló

A tabella hatodik helyén álló fürediek a második OTP Bank-Pick Szegedet látják vendégül szombaton a Balaton Szabadidő Központban, a találkozó 16.45-kor kezdődik.

A BKSE az előző körben remek eredményt ért el, Gyöngyösön tudott nyerni, méghozzá meggyőző teljesítménnyel, 28-23 arányban. A Balaton-partiaknak nem ez volt a legutóbbi meccsük, György László csapata ugyanis az Európa-liga csoportkörében is érdekelt, kedden a portugál Sporting ellen lépett pályára. Andó Ariánék szépen helytálltak, ugyan már korábban eldőlt, hogy a csapat nem jut tovább, a balatoniak minden meccsen igyekeznek a lehető legjobban megnehezíteni a nagyobb erőt képviselő rivális dolgát. Ezt tették a Sporting ellen is, és a végeredmény (25-31) nem mutatja, de szoros küzdelemre késztették a vendégeket. Az EL-csoportkör zárásán, jövő kedden a dán Skjern otthonában szerepel a Füred.

Addig azonban még itt van a Szeged ellni bajnoki, amelyen természetesen a vendégek az esélyesek. A Balaton-partiak célja most sem lehet más, mint a nemzetközi porondon, minél többet kihozni magukból, minél többet tapasztalni egy kiemelkedően erős riválissal szemben.

A szegediek címvédőként a második helyről várják a találkozót. Juan Carlos Pastor tanítványai a Bajnokok Ligájában is érdekeltek még, nemrég bebiztosították továbbjutásukat a csoportkörből, legutóbbi meccsükön, Barcelonában viszont 10 góllal alulmaradtak.

Ami a két csapat történetét illeti, a papírformának megfelelően a szegediek rendre megverték a Füredet, amely viszont egyszer, 2010-ben, hazai pályán bravúrt tudott elérni, egy góllal jobbnak bizonyult a Tisza-partiaknál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!