Micsoda fordítás Füreden!

2023.02.20. 10:06

A Szent Benedek RA bebiztosította harmadik helyét

Nagy meccset nyert meg és már biztosan a harmadik helyen végez a Szent Benedek RA a női röplabda Extraliga alapszakaszában.

Horváth Gábor

Értékes sikert aratott a Szent Benedek, amely idén még veretlen hazai pályán Fotó: Penovác Károly

Szent Benedek RA–Nyíregyháza 3-2 (-19, -22, 20, 17, 12)

Balatonfüred, 130 néző. V.: Szabó P., Horváth M. Szent Benedek RA: Koleva 11, Nacsa-Pekárik 12, Stijepic 25, Vesoviv 13, Vacsi 13, Herbin-Baker. Csere: Fáth, Balogh E. (liberók), Boshnakova 2, Michalewicz 8, Szerényi, Dimitric. Edző: Kristian Mihajlov. Nyíregyháza: Cicic 2, Leban 21, Lászlop 8, Jurdza 18, Valentová 1, Cepni 16. Csere: Tóth F. (liberó), Kovács-Francesco 1, Bjelova 2. Edző: Tomas Varga.

Az első két szettet a Nyíregyháza nyerte, mindkettőt úgy, hogy a hajrában koncentráltabban, pontosabban játszott, mint a hazaiak. A Szent Benedek azonban nem adta fel, összeszedett teljesítménnyel egyenlíteni tudott.

A döntő játszma komoly izgalmakat hozott, a nyírségiek négypontos előnyre tettek szert, majd sikerült egalizálnia a házigazdának, 8-8. A folytatásban megint a vendégek vezettek, 12-12-nél érte utol riválisát az SzBRA, majd lendületét megtartva lezárta a mérkőzést.

Kristian Mihajlov: – Nagyot küzdöttek a lányok, és természetesen gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Az első két szettben nagyon jól játszott a Nyíregyháza, mi pedig nagyon nehezen szerveztük meg a játékunkat. A győzelmünknek a kulcsa az volt, hogy sikerült megtalálnunk a mai napon legjobban működő összeállításunkat, és amikor ez megvolt, elkezdtünk jól játszani. Örülök, hogy továbbra is veretlenek vagyunk hazai pályán ebben az évben.

A bajnokság állása, az élmezőny: 1. Vasas 35 pont, 2. Békéscsaba 30, 3. Szent Benedek 23. A fürediek legközelebb, február 24-én a Vasast fogadják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!