FC Ajka

2023.02.20. 10:27

Elismerték az ajkai szurkolók kitartását

Az FC Ajka vezetősége a 2022–23-as bajnoki szezon elején hét iskola között hirdetett versenyt, hogy kiderüljön, melyik intézmény tudja a legjobban megmozgatni diákjait és ki tudja a legnagyobb létszámban képviseltetni magát hazai mérkőzéseinken.

Tóth B. Zsuzsa

Az FC Ajka képviselői és a helyezettek az eredményhirdetés után Fotó: Györkös József

Minden hazai találkozóra 300 belépőjegyet osztottak ki a versenyben részt vevő iskoláknak. Az elsődleges cél az volt a versennyel, hogy sportfelszerelésekkel támogassák az iskolákat, ezért már a kiíráskor tudatták mindenkivel, hogy ebben a versenyben minden résztvevő nyer. Ennek megfelelően az intézmények között különböző értékű vásárlási utalványokat osztottak ki. A másik cél volt elérni, hogy az iskoláskorú gyermekek minél nagyobb létszámban képviseltessék magukat az FC Ajka hazai mérkőzésein, ezáltal is növelve a szurkolói létszámot. 

A versenyt kiírók reményei szerint a diákok sok élménnyel gazdagodtak a mérkőzések alatt, és a későbbiekben is aktívan látogatják a hazai találkozókat. Az FC Ajka vezetősége nagy sikernek éli meg, hogy a másodosztályú mezőnyben az előkelő 5. helyen áll a nézőszámok tekintetében, megelőzve ezzel például Győr, Békéscsaba és Nyíregyháza városát. 

Az iskolák közötti verseny végeredménye szerint első lett az Eötvös–Kossuth Általános Iskola, második az Ajkai Szakképző Iskola, harmadik a Fekete–Vörösmarty, negyedik a Szent István Király Általános Iskola. Az ötödik helyre a nyirádi Erzsébet Királyné Általános Iskola került, megelőzve a Bródy Imre Gimnáziumot és a Szent Györgyi Szakközépiskolát.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!