Igazi derbi jön a nyitányon

2023.02.24. 11:50

Máris eldőlhet a bajnoki cím a vármegyei bajnokságban

Elrajtol a tavaszi idény a labdarúgó megyei első osztályban, az első idei fordulóban mindjárt rangadót játszanak, összecsap egymással az első és a második helyezett.

Horváth Gábor

A Magyarpolány és a Sümeg is hazai környezetben kezdi az idényt

Fotó: Penovác Károly/Napló

Közel három hónap szünet után folytatódik a futball megye I, a 17. fordulót szombaton és vasárnap rendezik. A program legjobban várt mérkőzése az Úrkút SK és a Pápai Perutz FC összecsapása lesz. Az éllovas Úrkút az első félévben 15 sikert aratott, csupán egyszer kapott ki, a Sümeg VSE rondított bele a hibátlan mérlegbe. A Márton Gábor irányította alakulat előnye így is jelentős, kilenc pont a második pápaiak előtt. A nemrég még NB III-as Perutz FC 12 bajnoki győzelem mellett négy alkalommal maradt alul. Kun Szabó Attila együttese már játszott idén tétmeccset, a múlt héten a Balatonalmádi SE elleni, idegenbeli találkozót pótolták, s 4-0-ra a pápaiak nyertek. A Perutz FC tehát játékban és lendületben van, az úrkútiaké lesz viszont a hazai pálya előnye, illetve az erősebb játékoskeret is a házigazda mellett szól. Az őszi idényben az Úrkút SK 2-0-ra nyert Pápán.

Ha az úrkútiak ismét győznének, már nehezen lehetne elképzelni, hogy bárki is megállítja őket a címvédés felé vezető úton. Amennyiben pápai siker születik, izgalmasabb tavasz elé nézünk, már ami az első hely eldöntését illeti.

A 17. forduló programja 
Szombat, 15.00: Sümeg VSE-Devecser SE, Úrkút SK-Pápai Perutz FC, Ajka Kristály-Gyulafirátót SE, Tihanyi FC-TIAC VSE. 
Vasárnap, 9.30: Balatonfüredi USC-Várpalotai BSK, 15.00: Balatonalmádi SE-Péti MTE, Magyarpolány-FC Zirc, Szentantalfa-Fűzfői AK. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!