Egy gól döntött

2023.02.25. 18:55

Vért izzadt a Szeged Füreden

Igazi ki-ki meccset játszott a címvédő Szegeddel a Balatonfüred szombaton a kézilabda NB I-ben. A hajrában Mikler mentette meg a Tisza-partiakat a pont-, és presztízsvesztéstől.

Horváth Gábor

Németh Balázsék remek teljesítményt nyújtottak

Fotó: Pesthy Marton/Napló

BKSE-Szeged 24-25 (12-11)

Balatonfüred, 500 néző. V.: Andorka, Hucker. Balatonfüredi KSE: ANDÓ – HORNYÁK P. 4 (2), SZMETÁN P. 4, Németh B. 2, SZŰCS B. 2, SZRETENOVICS 5, BÓKA 4. Csere: Tóth M. (kapus), Kemény 1, Varga M. 2, Vajda, Brandt. Edző: György László.

OTP Bank-Pick Szeged: MIKLER – Sostaric 4, Stepancic 2, Garciandia 2, Mackovsek, Frimmel 5 (4), Bombac 2. Csere: SZITA 5, ROSTA 4, Blonz 1, Tönnesen, Martins. Edző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítások: 8, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 4/4.

Lendületesen kezdett a Szeged, de Szűcs duplájával hamar utolérte ellenfelét a házigazda, 3-3. Jó védekezés után Németh tört be szépen, vezetett a Füred, 4-3. A Tisza-partiak loholtak a hazaiak után, a 16. percben két találtra nőtt a különbség, 7-5. A folytatásban egyenlített a Szeged, de Szmetán gólját követően kénytelen volt időt kérni, 8-7. Üres kapura is hibáztak a vendégek, de egyébként jól védekeztek a fürediek, sokszor kényszerítették rontásra nagynevű ellenfelüket.

Szmetán lőtt talpról a kapuba, 10-8-ra módosult az állás. Megint feljött a Szeged, amely emberelőnybe került, majd Rosta egalizált. Az utolsó szó azonban a hazaiaké volt, fantasztikus félidőt produkált György László alakulata.

A szünet után folytatta összeszedett, szervezett játékát a BKSE, amely 1-1 góllal vezetett. Rostát próbálták megjátszani a vendégek, nem túl sok sikerrel. Andó jól védett a védőfal mögött, irányította a játékot a házigazda.

A Szeged továbbra is az egyenlítésért küzdött, ez rendre összejött Juan Carlos Pastor tanítványainak, de a vezetést nem tudták átvenni. Emberhátrányban is remekelt a Füred, a 40. percben 15-14-et mutatott az eredményjelző.

Hatalmasat küzdöttek a hazaiak, akik ki tudták használni a rivális tompaságát. A 46. percben újra kettőre nőtt a különbség, 46. perc: 18-16. Időt kértek a szegediek, és megint egyenlítettek, 19-19.

A folytatásban Mackovsek rontott ziccerben, majd jött egy kapufa, Bóka pedig 21-19-re alakította az állást. Sajnos Mikler is elkezdett jól védeni, és erre támaszkodva fordítottak a Tisza-partiak, nagy nehezen átvették a vezetést a fáradó hazaiakkal szemben, 21-22. Mikler elkapta a fonalat, hiába kért időt György László, Szita talált be, 23-25. Szmetán szépített, majd egyenlíthetett volna, de Mikler kiütötte a feje fölül a labdát.

Minden elismerést megérdemel a nem mellesleg sérülésektől sújtott BKSE, amely hatalmas csatára késztette a címvédőt és a játék képe alapján legalább egy pontot megérdemelt volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!