Beszélgetés Éles Józseffel

2023.03.04. 15:30

Fogadásból, egy láda whiskeyért lett gólkirály

Horváth Gábor

Éles József (középen), Király Ferenc és Horváth Gábor újságírókkal

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Pedig nem is szereti a whiskeyt. Éles József kegyetlenül jó játékos volt és kegyetlenül őszinte ember (ma is). A Veol Sportpodcastban a veszprémi kézilabdalegendával beszélgettünk pályafutásáról, kezdetekről, régi nagy meccsekről, a magyar lélekről, autóbalesetről, edzősködésről, és saját klubjáról, amely helyi fiatalokkal jutott magasra, de nehéz időket él most át.

Nem túlzás azt állítani, hogy a kézilabdázás Veszprémben egybeforrt Éles József nevével.

Éles József bő másfél évtizede visszavonult, azóta klasszisok hosszú sora játszott és játszik ma is a királynék városában, mégis, ha veszprémi kézilabda, akkor Éles Józsi.

Közel kétszázszoros magyar válogatott, KEK-győztes, BL-döntős, világválogatott, és lehetne még sorolni, de ezeknél a számoknál és címeknél talán sokkal többet jelent, hogy a szurkolók jelentős része a legnagyobb ikonként emlékszik vissza rá a városban.

Fotós: Pesthy Márton /Napló

Játékos pályafutásának emléke, hatása ma is élénken jelen van a veszprémi sportéletben, és ő maga is itt van személyesen. Jelenleg egy másik veszprémi klub, a Fejér-B.Á.L. Veszprém ügyvezetőjeként tevékenykedik, méghozzá egyáltalán nem unatkozva, a szép sikerek mellett rengeteg feladattal és teherrel a vállán.

A Veol Sportpodcast hetedik adásában Éles Józseffel Horváth Gábor és Király Ferenc újságírók beszélgettek:

Témája van, hozzászólna, kérdezne?

Írjon erre a címre: [email protected]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!