Győzelemre készülnek

2023.03.30. 11:22

Hazai pályán fogadja az FC Ajka a Soroksárt

Zsinórban ötödik győzelmére készül a jó formában lévő bakonyi csapat a Soroksár SC ellen a labdarúgó NB II 29. fordulójában.

Balogh Dávid
Sejben Viktorék revánsot vennének az őszi vereségért
Fotós: Penovác Károly/Napló-archív

A zöld-fehér együttes a tabella negyedik, míg a fővárosiak a kilencedik helyről várják a kezdő sípszót. Az elmúlt öt fordulóban a Veszprém vármegyeiek teljesítettek a legjobban a pontvadászatban, négy győzelem mellett egyszer végeztek döntetlenre, és tíz rúgott gól mellé csupán három kapott párosult. A Lipcsei Péter vezette soroksáriak sem panaszkodhatnak, ugyanis az elmúlt öt játéknapon nyolc pontot gyűjtöttek, kétszer diadalmaskodtak, ugyanennyiszer végeztek döntetlenre, illetve egyszer kaptak ki. Nyolc gólt rúgtak és négyet kaptak.

Az ajkaiak az idei szezonban 14 mérkőzést játszottak saját szurkolóik előtt, a hazai meccseken hétszer nyertek. A sárga-feketék az egyik legrosszabb idegenbeli mérleggel rendelkeznek, ugyanis 14 idegenbeli meccsen csupán kétszer örülhettek a három pontnak. A két csapat eddig tizenkétszer találkozott egymással, ezeken négy ajkai és öt soroksári siker született, háromszor pedig nem bírtak egymással. Gólarányt tekintve 14-12 az Ajka javára. Legutóbb amikor Csizmadia Zoltánék Lovrencsicsékkel találkoztak, akkor Halmai Ádám duplájával a Soroksár nyert hazai pályán.

Az FC Ajka-Soroksár SC bajnoki mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik az Ajka Városi Sportcentrumban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!