Labdarúgó NB III

2023.03.19. 17:10

Tovább robog a füredi gyors

Újabb fontos sikert aratott a Balatonfüredi FC NB III-as csapata: ezúttal a Nyugati csoport 26. fordulójában a MOL Fehérvár FC II otthonában nyertek vasárnap.

Juhász-Léhi István

Fotó: Nagy Lajos/Napló

MOL Fehérvár FC II – Balatonfüredi FC 0-2 (0-1)

Székesfehérvár, 300 néző. v.: Juhász D.

MOL Fehérvár FC II: Dala – Kojnok, Babos (Cserkuti-Németh 83.), Molnár, Ambach (Balogh 62.), Tóth, Urbán (Lencsés 83.), Menyhárt (Csepregi 62.), Pető, Berekali, Gyenti. Vezetőedző: Imrik László

Balatonfüredi FC: Sevinger – Farkas (Burucz 46.), Szalai, Sárossy, Szabó Bence, Róth (Szabó Bence II 46.), Zsiga (Imre 85.), Lasz (Szabó 85.), Pécseli, Bartha (Tóth 67.), Géringer. Vezetőedző: Borgulya István.

A délelőtti időpont ellenére szépszámú közönség előtt, kiváló futballidőben csapott össze a hetek óta kiváló formában lévő Balatonfüred az MOL Fehérvár csapatával. A félidő elején rögtön a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, és rövid időn belül több ígéretes helyzetet is kialakítottak a hazai kapu előterében, de a befejezések ekkor még nem sikerültek.

A 13. percben aztán megszerezte a vezetést a Balatonfüred: a jobb oldalon megiramodó Szalai Péter ügyesen vitte le a labdát az alapvonalig, élesen középre lőtte azt, és a berobbanó Zsiga Máté – a fehérvári védőket megelőzve - az 5-ös vonaláról félmagasan bombázott a hazai kapu bal oldalába, 0-1.

Ezt követően továbbra is a fürediek irányították a játékot, míg a mezőnyben tetszetősen adogató hazaiak tudománya a vendégek 16-osa előtt elfogyott, és a helyzetek kialakításáig már nem jutottak el. A Balatonfüred a mérkőzés ezen szakaszában is többször alakított ki gólhelyzetet a hazai kapu előtt, de ezeket ekkor nem sikerült kihasználni.

A második félidőben ott folytatódott a mérkőzés, ahol a szünet előtt abbamaradt. A hazai csapat a mezőnyben ugyan többet birtokolta a labdát, azonban támadásaikban egyáltalán nem volt átütőerő, míg a vendég Balatonfüred szórványos ellentámadásai mindig magukban hordozták a gólszerzés lehetőségét, azonban a vendégtámadók ekkor még tudtak túljárni a remekül védő Dala kapus eszén.

A 80. percben aztán eldőlt a találkozó: a nem sokkal korábban beálló Tóth Gergő a bal oldalon tört előre az alapvonalig, és onnan lőtte be a labdát, amelyet a rövid oldali kapufánál érkező Szabó I. Bence elegánsan perdített a hazai kapu jobb oldalába, 0-2.

Összességében elmondható, hogy a mérkőzés nagy részében fölényben játszó és az ellenfél kapuja előtt határozottabb Balatonfüred teljesen megérdemelten szerezte meg a győzelmet a mezőnyben szépen adogató, de a kapura szinte teljesen veszélytelen hazai csapattal szemben.

Tudósított: Csákvári Marcell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!