A VLS jégesőben szerzett pontokat

2023.04.18. 19:35

Félbe kellett szakítani az ajkai focimeccset

Magabiztos, sok helyzetet hozó játékkal szerzett három bajnoki pontot a Practical VLS Veszprém kedden Ajkán, ahol a ítéletidő miatt egyszer félbe is kellett szakítani a meccset.

Horváth Gábor

Zachán Péter (balra) nagy vállalkozókedvvel focizott az Érdi VSE elleni bajnoki mérkőzésen

Fotó: Gyarmati László/archív

VLS Veszprém–Érdi VSE 2-0 (2-0)
Ajka, 100 néző. V.: Juhász. Practical VLS Veszprém: Héninger - Balogh, Dobsa, Zachán, Major (Bartusz, 60.), Balázs (Molnár B., 55.), Gálfi (Tóth L., 80.), Somogyi, Iszlai (Takács, 60.), Baldauf, Dömötör (Horváth H., 46.). Edző: Pető Tamás.
Érdi VSE: Kertész - Gubacsi (Kürti, 57.), Morvai, Csoma-László (Gajda, 67.), Kincses (Révész, 67.), Farkas, Pintér, Pál, Szabó R., Pallagi, Fülöp. Edző:  Novák Ferenc.
Ezúttal kedden lépett pályára a VLS Veszprém, amely a 32. forduló zárómeccsén az Érdet látta vendégül ideiglenes otthonában, Ajkán.
A bakonyiak a második, az érdiek a hatodik helyről várták az összecsapást.
Az első 10 percben az érdeiknél volt többet a labda. Egy jobb oldali beadás után az ötösről adtak le lövést a vendégek, a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret a labda.
Fokozatosan vette át a játék irányítását a Veszprém, a 15. percben egy bal oldali beadás teljesen tisztán találta Balázst, aki 12 méterről a bal kapufa mellé lőtt. Hazai fölény közepette a 25. percben Héningernek is akadt munkája, egy jobb oldali beadást kellett a mezőnybe öklöznie.
A 30. percben megszerezte a vezetést a Veszprém. Zachán-Gálfi összjáték után utóbbi igazított egyet a labdán és 20 méterről lőtt, remekül helyezett és a játékszer a jobb alsóba vágódott, 1-0.
Két perc múlva növelte előnyét a pályaválasztó, Majort buktatták a kaputól 12 méterre, a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Iszlai a kapust becsapva a kapu jobb oldalába lőtte, 32. perc: 2-0.
Továbbra is a Veszprém maradt támadásban, a 41. percen Zachán 18 méteres lövését a bal alsó sarok elől tornászta szögletre Kertész. A szöglet után Dobsa 10 méteres próbálkozását kellett hárítania a vendégek kapusának.
A szünet után Zachán ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyta. Az 55. percben 20 méterről lövésre szánta el magát, a labda a felső lécről vágódott a mezőnybe.
A 62. percben két cserejátékos hozott össze lehetőséget, Molnár beadása után Bartusz 10 méteről a bal kapufa mellé lőtt. Egy perc múlva Bartusz harcosan szerzett labdát, 17 méteres lövését Kertész bravúrral tolta ki a bal alsó sarokból. A 66. percben ismét Kertész védett nagyot egy 17 méterről leadott lövés után.
A 72. percben jégeső miatt félbeszakadt a mérkőzés. Hat perc szünet után folytatódott a játék, a bíró sípszavára viszont ismét eleredt az eső, hirtelen nagy mennyiségű csapadék zúdult a játéktérre. Szinte az egész pálya víz alatt állt, így szinte csak küzdöttek a csapatok.
A 82. percben Kertésznek kellett ismét hárítania a léc alól egy jobb oldalról érkező beadásszerű lövést követően. A hosszabbítás utolsó percében Héninger védett bravúrral egy közeli fejest.
Pető Tamás: - A mérkőzés képét nézve teljesen megérdemelt a győzelmünk. Több helyzetet dolgoztunk ki, aminek csak kisebb részét értékesítettük. Kár, hogy az időjárás a találkozó utolsó harmadába erősen befolyásolta a játékot.
Tudósított: Bedő János.
A bajnokság állása, az élmezőny: 1. Tatabánya 80 pont, 2. Veszprém 76, 3. Nagykanizsa 72, 4. Puskás Akadémia  II. 66.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!