Kézilabda Magyar Kupa

2023.04.07. 09:57

Két menet van hátra a Veszprém–Szeged „bokszmeccsből”

Vasárnap jöhet az újabb Veszprém–Szeged kézilabdaderbi, de szombaton még akad feladata ez ügyben mindkét nagyágyúnak. Papíron a Telekom útja a nehezebb a kupafináléig.

Horváth Gábor

A Veszprémnél és a Szegednél is fogadkoznak a játékosok, minden bizonnyal parázs kupafinálét láthatunk vasárnap

Fotó: Pesthy Márton

Győr ad otthont a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének, amelybe a Telekom Veszprém, az OTP Bank-Pick Szeged, a Tatabánya és a Dabas kvalifikálta magát. Az elődöntőket szombaton rendezik, 13.30-kor lép pályára a címvédő bakonyi csapat, amely a Tatabányával csap össze, 16 órakor jön a Dabas–Szeged mérkőzés.

A veszprémiek dolga nehezebbnek tűnik, de a papírforma alapján vasárnap 17 órától ismét Veszprém–Szeged derbit rendeznek a kupadöntőben. A bronzmeccs 14.15-kor kezdődik.

A Telekom nemrég, március elején játszott a MOL Tatabánya KC-val, és annak otthonában szoros összecsapáson, 28-27-re tudott nyerni. A felek tavaly szeptemberi bajnokija tízgólos bakonyi sikert hozott a Veszprém Arénában. Tombor Csaba legénysége bevallottan szeretné meglepni Momir Ilics csapatát, persze a tatabányaiak tisztában vannak vele, hogy nem ők az esélyesek. Mindenesetre arra lehet számítani, hogy Székely Mártonék addig tapadnak a riválisra, amíg az erejükből telik, nem adják majd könnyen a győzelmet az ellenfélnek. Érdekesség: Székely kapus mellett korábban még hatan pattogtatták a labdát a mai Tatabányából a királynék városában: Uros Vilovski, Ancsin Gábor, Cristian Ugalde, Győri Mátyás, Pergel Andrej és Ubornyák Dávid egyaránt játszott Veszprémben.

Ami a Szeged elleni lehetséges finálét illeti, ki ne tudná, a Telekom a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében voltaképpen „megsemmisítette” a nagy riválist, hiszen idegenben 36-23, hazai pályán pedig 38-33 arányban nyert és több mint magabiztosan jutott tovább. A Tisza-partiakat biztosan fűti a visszavágás vágya, kérdés, kiheverték-e a pofont, és helyrejött-e valamelyest az olykor megbomlani látszó csapategység.

A Szeged most olyan, mint egy bokszoló, akit alaposan elvertek, már rá is számoltak, de valahogy bevonszolta magát a sarokba és maradt még két menet a mérkőzésből. Az egyik a kupa, a másik a bajnoki döntő. Hamarosan kiderül, hogy van-e erő még Bánhidi Bencéékben, vagy a Veszprém végleg padlóra küldi a kékeket Juan Carlos Pastor utolsó szegedi idényében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!