Diákolimpiai döntő

2023.04.26. 10:54

Megvédték címüket a speciális labdarúgók

A tanulásban akadályozott diákok számára a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége a budapesti Ikarus BSE-sporttelepen rendezte meg a kispályás labdarúgó diákolimpiai döntőt. Az országos versenyen a pápai Balla Diáksport Egyesület az első helyen végzett.

Haraszti Gábor
Meggyőző fölénnyel nyertek a speciális sportolók
Forrás: egyesület

A 2022–2023-as tanulmányi évben a pápai Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény labdarúgó-csapata magabiztosan szerezte meg az országos diákolimpiai bajnoki címet, amire korábban nem volt példa az intézmény életében. Az iskola sportegyesülete, a Balla DSE az idei tanévben is harcba szállt a dobogó legmagasabb fokáért, a megyei és területi selejtezők jól is sikerültek, így a ballások ismét ott voltak az országos mustrán. Az előjelek viszont nem voltak kecsegtetőek, hiszen Szalai Dezső edző legjobb játékosa és kapusa sem tudott elutazni a döntőre. 

– Úgy látom, a fiatalok egyre jobban kezdenek beérni, és most itt volt a lehetőség előttük, hogy bizonyítsanak – mesélte a csapat trénere. – A gyerekek teljesítménye minden várakozásomat felülmúlta, hiszen veretlenül védtük meg címünket, a döntőben az Ózdi Csillagfürt EGYMI együttesét 5-2-re győztük le. Nem volt sima találkozó, csak a második félidőben tudtuk a magunk javára fordítani a mérkőzést, onnantól kezdve viszont uraltuk a játékot. Gratulálok mindenkinek, nem túlzás azt állítani, hogy történelmet írtunk, hiszen címvédésre korábban soha nem volt példa az iskola történetében.

A felkészítő hozzátette, a csapat az aranyérem mellett két különdíjat is elhozott, Kolompár Kevin lett a legjobb játékos, Kolompár Dominik pedig a gólkirály. A csapat a Ferencváros játékosai által aláírt Európa-ligás labdát vehette át, valamint az MLSZ jóvoltából a diákok meghívást kaptak a Budafok–ZTE Magyar Kupa-döntőre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!