Röplabda

2023.04.17. 08:52

Nem jutottak fináléba a balatonfürediek

Nem sikerült borítania a papírformát a Szent Benedek RA csapatának a női röplabda Extraliga elődöntőjében: a párharc harmadik meccsét is a Békéscsaba nyerte. A fürediek a bronzéremért küzdhetnek meg a folytatásban.

HOrváth Gábor

Jól küzdöttek a fürediek, de a harmadik meccsen szettet sem tudtak nyerni Fotó: Mediaworks

Békéscsaba–Szent Benedek RA 3:0 (18, 23, 12)

Békéscsaba, 1000 néző. V: Bátkai-Katona, Árpás. Békéscsaba: Bagyinka 2, Aktas 10, Bodnár 8, Drpa 16, Vaszileva 11, Mosher 5. Csere: Molcsányi (liberó), Karhu 1. Edző: Tóth Gábor.

Szent Benedek RA: Jankovics 10, Vacsi, Herbin-Baker 5, Pérez Ramos 7, Nacsa-Pekárik 6, Bosnyakova 3. Csere: Fáth, Balogh E. (liberók), Sztijepics 5, Szerényi, Dimitrics, Koleva 1, Orosz 1, Mihalewicz. Edző: Kristian Mihajlov.

A párharcot 3-0-ra nyerte a Békéscsaba, amely a Vasassal találkozik a bajnoki fináléban. A fürediek a Nyíregyháza ellen próbálják megvédeni tavaly megszerzett bronzérmüket.

Tóth Gábor: – Abban biztos voltam, hogy az első szett nem fog könnyen indulni és ez be is jött, de annak ellenére, hogy pontatlanok voltunk, átlendültünk a nehéz helyzeteken a jó nyitásoknak köszönhetően. Innentől kezdve azt éreztem, hogy valami megtört a Fürednél, és ezt kíméletlenül kihasználtuk. Gratulálok a csapatnak, nehéz párharcon vagyunk túl.

Kristian Mihajlov: – Sokat hibáztunk a mérkőzésen, megérdemelten nyert és jutott döntőbe a Békéscsaba. Tudunk mi ennél sokkal jobban röplabdázni és ezt meg is mutatjuk a Nyíregyháza ellen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!