Kézilabda NB I

2023.04.19. 20:48

Nem kellett vért izzadniuk

Ahogy arra számítani lehetett, nem igazán tudta a Telekom Veszprém dolgát megnehezíteni az NB I-es tabella utolsó helyezettje, valójában esélyük sem volt a pontszerzésre, pedig Laugéék sem kézilabdáztak csúcsformában.

Király Ferenc

Telekom Veszprém–Budai Farkasok-Rév Group 42-28 (20-15)

Veszprém, 1000 néző. Vezette: Haskó, Natkai.

Veszprém: Cupara – Marguc 3 (1), Remili 1, PESMALBEK 5, LIGETVÁRI 5, Lauge 1, Strlek 1. Csere: Corrales (kapus), ed-Dera 2, Sipos 1, Nilsson 5, MAHE 5, Ilic Z. 3, Vajlupav 4, ELÍSSON 6 (1), Lukács. Edző: Momir Ilics.

Farkasok: Merkovszki – Kovács Á., Enomoto 3, NÉMETH A. 5 (1), Auer 2, RÉDAI 4, Nourelden 3. Csere: Nánási (kapus), Vuleta 1, Zennadi 3, Szövérdffy 1, Széles 2, Turák 2, Nagy Sz. 2, Puskás, Valler. Edző: Korsós Ádám.

Kiállítások: 2, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 2/1.

Ahhoz képest, hogy a vendégek – szakvezetőjük elmondása szerint – különösebb cél nélkül érkeztek a királynék városába, a liga második helyezettje csak a párharc 11. percében vezetett először (6-5), a sereghajtó addig többször is ment két góllal. Ilics edző hamar megelégelte tanítványai figyelmetlenségeit és pontatlanságait, őket magához hívta, és úgy tűnt, hogy intelmei értő fülekre találtak, mert az övéi előbb 9-6-ra, majd 13-8-ra húztak el. 
Nyomban kiütközött a felek közötti tudásbeli különbség, noha a Telekom továbbra is takaréklángon égett, sportolói koncentráció hiányában jó néhány helyzetet hagytak ki (15-9). BL-tempójuktól messze jártak, de így is akadtak szép felvillanásaik (18-12), kár, hogy az első félidő végét megint félvállról vették.
A fordulás után bekezdett a bajnoki címre aspiráló gárda, öt perc alatt csináltak egy hat-egyes szériát, és tíz gól lett a csapatokat elválasztó különbség (26-16). A mérkőzés ezen részében esélyt sem adtak az ellenfélnek, amely jelentős hátrányában mintha összekapta volna magát, és próbált felzárkózni – kihasználva, hogy a bakonyiak produkciójába ismét hibák csúsztak (28-23). A felek időnként kevés gondot fordítottak a védekezésre, de mikor a hazaiaknak kedvük szottyant, felpörögtek, és olyankor az eredmény után futó Farkasok nem tudtak a partnereik lenni (32-24). Az utolsó negyedóra szerencsére Ilicsékről szólt, akik magukhoz ragadták a kezdeményezést (38-25), és az utolsó sípszóig kialakították az összecsapás legnagyobb különbségét.
Gulyás Péter (másodedző): – Összességében úgy játszottunk, ahogy az elvárható tőlünk. Ezzel együtt nem mindig adtuk a tudásunk legjavát, aminek eredője a hozzáállásunkban keresendő. Ám mikor rendeztük a sorainkat, jól kézilabdáztunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!