Ökölvívás

2023.05.24. 16:22

Gyönyörű horgok, kemény egyenesek

A Felsőörsi Bokszsuli SE és a Magyar Ökölvívó Szövetség közösen rendezte meg Felsőörsön a II. Bakony - Balaton Nemzetközi Ökölvívó Kupát. Az esemény nívóját mi sem jelzi jobban, hogy a két napos kupán négy ország (Bosznia Hercegovina, Írország, Szlovénia, Magyarország) közel 70 ökölvívója vett részt.

Balogh Dávid

Pofonokból nem volt hiány Fotó: Takó Gréta

Tira Marius az FBS elnöke lapunknak elárulta, hogy az idei verseny szervezésénél a minőségi bokszolók bevonása volt a fő szempont. Ez oly mértékben sikerült, hogy kilenc magyar, két szlovén, valamint egy felnőtt ír bajnok is részt vett a rangadón klub társaikkal együtt. 

Az esemény megnyitóján Szabó Balázs, Felsőörs polgármestere angolul köszöntötte a résztvevőket, majd mindenkinek sok sikert kívánt a küzdelemhez.

Az ökölvívás szerelmesei nagy örömére jobbnál jobb harcok zajlottak a Felsőörsi Általános Iskola tornacsarnokában felállított ringben. Az első napon 33 hivatalos mérkőzésre került sor. Szemet gyönyörködtető csatát vívott junior férfi 54 kg-os kategóriában a magyar bajnok Nileborg Benjámin és a szlovén bajnok Marc Sepic. Továbbá említésre méltó küzdelem zajlott az ír bajnok James O'Loughlin, és a rutinos 107 mérkőzést maga mögött tudó ifjúsági magyar bajnok Jankó Krisztián között. 

Fotó: Takó Gréta

Veszprémből a VESC ökölvívó szakosztályát Fürst Zsófia és Kenyeres Viktor képviselte. Kenyeres Viktor szupernehéz súlyban ezüstérmet szerzett, Fürst Zsófiának pedig sajnálatos módon nem jutott ellenfél. A KO BOX klubot Szalay Zsombor képviselte, akinek a nyakába aranyérem került. 

A Balatonfüredi Ökölvívó Club színeiben négy fiatal debütált: Finta Zsombor, Tatai Balázs, Horváth Benjámin és Nagy Ákos személyében. Végül mindannyian egy-egy ezüstérem boldog tulajdonosai lehettek.

A Felsőörsi Bokszsuli SE hat versenyzőt indított. 

Albert Szeverin 67 kg-ban az első helyen végzett, valamint a zsűri neki ítélte oda a torna "Legharcosabb ifjúsági ökölvívója" különdíjat. Tira Simon junior 52 kg-ban szerzett elsőséget. Pauer Hanna junior női 46 kg-ban ezüstérmesként zárt, valamint a "Legjobb junior női meccs résztvevője" különdíjban részesült. Karakai Fiametta, Tamás Marcell és Vörös Gergely is a második helyen zárt a kupán.

A torna legeredményesebb csapata a Csepeli Halker - Király Team lett.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!