Megszakadt a jó sorozat

2023.05.05. 20:43

Nyolc góllal maradt alul a Füred

Váratlan vereségbe szaladt bele a Balatonfüredi KSE a kézilabda NB I-ben pénteken, idegenben.

Horváth Gábor

Bóka Bendegúzék fájdalmas vereségbe szaladtak bele

Fotó: Nagy Lajos/archív

Cegléd-BKSE 32-24 (15-13)

Abony, 300 néző. V.: Hargitai, Markó. Cegléd: Kránitz (kapus), Pásztor 10, Juhász 1, Szepesi 4, Panghy 2 (1), Mazák, Tóth M. 5, Bartha 5, Spekhardt 1, Markovics 2, Kende, Teleki 2. Edző: Nagy Károly.

Balatonfüredi KSE: Andó, Tóth M. (kapusok), Szretenovics 7, Varga M. 2, Bóka 2, Szmetán M. 2, Németh B. 4, Dénes, Hornyák P. 3 (2), Szűcs B. 3, Vajda, Brandt. Edző: György László.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 7/7, ill. 2/2.

A hatmeccses veretlenségi szériát építő BKSE a kiesés elől menekülő Cegléd vendége volt. Az első félidő jelentős részében a fürediek vezettek 1-2 góllal (24. perc: 11-12), mégis hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a felek.

Fordulás után pedig gyorsan nőtt a ceglédi fór (39. perc: 20-13), és innen nem volt visszaút a Fürednek. Bravúr a házigazdától a siker, de az igazi meglepetés a különbség. A BKSE formán kívül játszott, ugyan több embert is nélkülözött, de a Ceglédnek is voltak sérültjei.

Nagy Károly: - Nagyon jól játszott a Füred az elmúlt hetekben, hónapokban, de tudtuk, hogy mit szeretnénk játszani, hol lehet esetleg a vendégeket megfogni. Sokat dolgoztunk, és kellettek a jó egyéni teljesítmények. Bravúros sikert arattunk.

György László: - Megérdemelten nyert a Cegléd, maximum 15-20 percig voltunk partiban a meccsen. Nagyon rosszul játszottunk, rengeteg technikai hibát vétettünk. Nem tudtuk felvenni a hazaiakkal a harcot, megérdemelték a két pontot a ceglédiek.

A fürediekkel kapcsolatos hír, hogy az egyesület bejelentette: szlovén balkezes átlövő igazolt. Kljun Tadej 22 esztendős, Portugáliából, a Benfica csapatától érkezik (amellyel tavaly megnyerte az Európa Ligát) és nyáron csatlakozik a Balaton-partiakhoz, három évre írt alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!