Strandkézilabda diákolimpia

2023.06.15. 09:51

Három veszprémi iskola is bronzérmes lett

Negyven csapat több mint 300 sportolója lépett pályára Alsóörsön a strandkézilabda diákolimpia országos döntőjében, amely négy napon át tartott.

Horváth Gábor

Látványos csatákat vívtak a fiatalok az alsóörsi homokon Fotó: Nagy Lajos

Az eseményen két korcsoport (IV. és V-VI.) legjobbjai mérték össze a tudásukat, mindkét nemben 10-10 csapat lépett homokra az alsóörsi strandon.

Veszprém vármegye összesen öt együttessel képviseltette magát a viadalokon: az V-VI. korcsoportban, a lányoknál ott volt a mezőnyben a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium és a Padányi gimnázium csapata, a fiúknál pedig szintén a Noszlopy és a balatonfüredi Szent Benedek. A IV. korcsoportban, a fiúknál a veszprémi Báthory képviselte vármegyénket.

A Báthory iskola csapat Fotó: Magyar Diáksport Szövetség

Utóbbi alakulat egészen a bronzéremig menetelt: a báthorysok másodikak lettek csoportjukban és csak az elődöntőben maradtak alul, a bronzmeccset viszont simán hozták. A veszprémi gárdából Plop Ákost választották meg a torna legjobb kapusának. Az aranyérem Győrbe került, az Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium szerezte meg az első helyet. A lányoknál a Gárdonyi Géza Általános Iskola (Gárdony) ünnepelhetett végső sikert.

Az V-VI. korcsoport küzdelmeiben, a fiúknál a veszprémi Noszlopy iskola harmadik helyen végzett, a balatonfüredi Szent Benedek csapata hetedik lett. A szépen szereplő noszlopysok az utolsó meccsen váci ellenfelüket győzték le, a fürediek a kecskemétiek felett diadalmaskodtak a helyosztón. Ebben a korcsoportban a balatonfüredi Matos Kornél érdemelte ki a legjobb kapus címet. A gólkirály pedig a veszprémi Juhász-Tóth Zalán lett. Itt is győri siker született, a Győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium együttese nyert a fináléban.

Noszlopy gimnázium csapata Fotó: Magyar Diáksport Szövetség

A lányoknál is lett egy Veszprém vármegyei bronz: a Padányi iskola hölgykoszorúja szerezte meg a remek helyezést. A Noszlopy itt ötödik lett. A két veszprémi alakulat a csoportkört követően egymás ellen lépett pályára, a Padányi győzött és játszhatott elődöntőt, ott viszont alulmaradt. A bronzmeccset ugyanakkor sikeresen teljesítette. 

A Padányi iskola csapata Fotó: Magyar Diáksport Szövetség

A noszlopysok kétszer nyertek a folytatásban, így lettek ötödikek. Az aranyérmet a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium lányai szerezték meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!