Röplabda

2023.06.18. 11:40

Sikeres szezonon vannak túl a VESC röplabdázói

A Veszprémi Egyetemi Sport Club röplabda szakosztályai az egyik legsikeresebb szezonjukon vannak túl. Négy utánpótlás együttes is éremmel fejezte be a 2022/2023-as bajnokságot.

Balogh Dávid

Az U20-as korosztály bronzérmet szerzett

Forrás: VESC

Az U13-as együttes Gyenesdiáson lépett pályára a II. osztály hatos döntőjében májusban. A csoportkörben a SZOSI „A” jelű csapatál 2-0-ra kapott ki a VESC, majd az NYBRSE ellen könnyed győzelmet ünnepelhetett a veszprémi alakulat. A keresztjátékban nem jelentett nagy akadályt a Dabronc, 2-0-ra nyertek a kék-fehérek. Az elődöntőben az ÉDRA-MÁV Előre Akadémiával csaptak össze a bakonyiak, ahol szintén mind a kettő szettben jobbnak bizonyultak ellenfelüknél. A döntőben ismét a SZOSI „A” alakulatával mérkőztek meg, ahol az első szettben szorosan alakult az eredmény, de így is szombathelyiek örülhettek jobban. A második játszmában is a vasiaknak jött ki jobban a lépés, így a VESC U13-as csapata ezüstéremmel zárta a bajnokságot.

Az U15-ös korosztály tökéletesen szerepelt a II. osztály nyugati csoportjában. A döntőbe jutásért a Dunakanyarral szálltak harcba, és a veszprémiek mind a három szettet megnyerték. A döntőben a szombathelyi SZOSI „B” várt a kék-fehérekre. Bácskai Sándorné és Puspán Balázs tanítványai nagyszerűen játszottak, és végül 3-0-s sikert könyvelhettek el, így aranyéremmel zártak.

Az U17-es együttes az Egyetemi Sportcsarnokban vívta meg a négyes döntőt. Puspán Balázs csapata az Ajkát 3-0-ra múlta felül, majd a döntőben a Haladás VSE-SZOSI alakulatát is legyőzték 3-1-re, így az U17-es csapat is aranyéremmel koronázta meg a szezonját.

Az U20-as csapat a III. osztály nyugati döntőjében a Győr ellen lépett pályára, ahol a Rába-partiak bizonyultak jobbnak. A bronzmérkőzésen a Zalaegerszeg ellen jól és koncentráltan játszottak a veszprémiek, és végül 3-1-re nyertek, ezzel pedig a dobogó legalsó fokán zártak. 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!