Sakkverseny

2023.07.18. 11:12

Borostyán Kupa harminchatodszor

Az ajkai Bányász versenyzője, Paksa Rudolf FIDE mester lett a legeredményesebb Veszprém vármegyei sakkozó a harminchatodik alkalommal megrendezett Borostyán Torna nemzetközi Élő-szám-szerző sakkversenyen.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

A versenynek, amely szervezője a Sportváros Nonprofit Kft. Sportszervezés  Sakkbizottsága volt, a Nagy László Városi Művelődési Központ adott otthont. A verseny igazgató Geri Gyula, a versenybíróság elnöke Szalainé Czingler Erzsébet FIDE versenybíró, titkára Jákli Péter sportszervező, Czingler Sándor nemzetközi versenybíró, Klucsik Nikolett első osztályú versenybíró volt. A megmérettetést hét fordulós svájci rendszerben bonyolították le. A megnyitón Czingler Sándor elmondta, hogy az összes versenyen jelen volt játékosként az ajkai Paksa Rudolf, ő pedig a lebonyolításban szerepelt minden alkalommal. Ajkáról öten vettek részt a Borostyán kupán, ők az ASE és a Bányász sportolói. A pétfürdői Major Róbert negyedik lett. A legjobb hölgy sakkozó a Bányász színeiben indult Somogyi Barbara lett, a legjobb Élő pont nélküli a pápai Sárközi Balázs. Legfiatalabb versenyzőként a márkói Légrády Botond kapott könyvjutalmat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!