Együtt buliztak a végén a nemzetek

2023.07.12. 18:53

Rádiós tájfutó vb-t rendeztek Városlődön

A Magyar Rádióamatőr Szövetség rendezte az 5. Rádiós Tájfutó Ifjúsági Világbajnokságot, amelynek Városlőd adott otthont.

Horváth Gábor

A magyar csapat remek világbajnokságot rendezett

Forrás: a szervezők

A világbajnokságon három kontinens tizenegy országának mintegy száz versenyzője vett részt. A szervezők tájékoztatása szerint a rendező csapat már tavaly szeptemberében megkezdte az előkészületeket. A jó terep kiválasztása a bajnokság sikerének egyik alappillére, de emellett persze fontos volt a megfelelő szállás, térképek, ajándékok, és szabadidős programok megszervezése is. A világbajnokság szállása és versenyközpontja az Iglauer Park volt. A fiatalok női és férfi, 14 és 16 éves korosztályokban, három versenyszámban mérték össze felkészültségüket, tudásukat.

Az eseményt eredményhirdetés zárta, majd záróbuli koronázta, ahol a tábor nagytermében a sportolók együtt táncoltak és buliztak egymás nemzetének zenéire. 

A magyar csapat nagyszerűen teljesített: egyéniben két második és egy harmadik helyet, míg csapatban egy második és két harmadik helyet szereztek a hazai fiatalok. Emellett a szintén dicsérendő negyedik, ötödik, és hatodik egyéni helyezéseket értek el. A vendég országok visszajelzése alapján a magyar rendezőség egy színvonalas versenyt hozott tető alá.

A magyar csapat eredményei, egyéni dobogósok, ezüstérmesek: Nemes Nóra, Mehringer Márton. Bronzérmesek: Nagy Nóra.

A rádiós tájékozódási futás egy olyan sportág, amelyben a versenyzőnek rádióamatőr hullámsávon működő rádió iránymérő vevőkészülék, térkép és tájoló segítségével meghatározott jelű, a terepen elrejtett irányadókat kell érintenie. A keresendő irányadók kategóriák szerint meghatározottak. A versenyen a feladat az, hogy a pályát a legrövidebb idő alatt teljesítsék a résztvevők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!