Foci

2023.07.19. 17:46

Tovább fiatalodott a Perutz FC

A Csepregen készülő BFC Siófok ellen játszotta első felkészülési mérkőzését a Perutz FC. Az első osztályú vármegyei labdarúgó-bajnokságra készülő pápaiak 70 percig egyenrangú ellenfelei voltak az NB II-es Balaton-partiaknak, akik végül háromgólos győzelmet arattak.

Haraszti Gábor

A Siófok elleni meccs után már a Sárvárra gyakorol a fiatal Perutz Fotó: Haraszti Gábor

A nyári felkészülés második hetének kezdetén utazott Vas vármegyébe a Perutz, mely a július 30-ai, Nyíregyháza elleni másodosztályú bajnoki rajtra készülő Siófokkal találkozott. A pápaiak 18 fős keretében mindössze két húsz éven felüli játékos kapott helyet, ennek ellenére a sárga-kékek a 70.percig jól tartották magukat, 2-1-nél több helyzetük is volt az egyenlítésre. Végül a nagyobb tudás és a rutin az ellenfél javára döntött, 4-1-re nyert Dragan Vukmir együttese. A Perutz edzője, Kun-Szabó Attila szerint az edzőmeccs elérte célját.

- A felkészülés elején tartunk, a Siófoknak pedig már csak az élesítés van hátra a bajnokság kezdetéig. A meccs utolsó harmadáig stabilak voltunk, volt olyan periódus is, amikor több helyzetünk volt mint a Siófoknak. Az ellenfél ráadásul szünetben sort cserélt, úgy gondolom, amiért mentünk, azt elértük. Több poszton is kipróbáltam néhány játékost, összességében hasznos volt a 90 perc, folytatjuk a munkát.

A Perutz július 22-én 10 órai kezdéssel a Sárvárt látja vendégül, addig pedig még két tréning vár a játékosokra. Közben az is kiderült, hogy augusztus első hétvégéjén a MOL Magyar Kupában a pápaiak ellenfele a DG Tát lesz.

BFC Siófok – Perutz FC 4-1 (2-1) Pápai gólszerző: Nagy Krisztián

Perutz FC: Présing – Rozman, Hauser B., Horváth T., Szalai, Cseke, Erdősi, Cser, Nagy K., Kun-Szabó, Nagy D., cserék: Hauser M., Varga, Császár, Farkas, Gajdosi, Mikóczi, Bódai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!